Vívás: párbajtőrös kérdés, döntenek az Eb-csapatról

Vágólapra másolva!
2013.05.22. 07:54
Csütörtökön dönthet arról a honi vívószövetség elnöksége, hogy kik képviselhetik Magyarországot a júniusi zágrábi Európa-bajnokságon, illetve arról, hogy az augusztusi budapesti világbajnokságon szerepelhet-e más csapat az Eb-küldöttséghez képest. A hazai ranglisták első három helyezettjét elvileg kötelező benevezniük a vezetőedzőknek, míg a negyedik csapattagot szubjektíven jelölhetik ki.

A szakemberek egy része már bejelentette, kiket jelöl a kontinensbajnokságra. Női kardban Gárdos Gábor korábbi tervei alapján a Varga Dóra, Márton Anna, Várhelyi Anna, Benkó Réka négyes küzdhet Zágrábban az előkelő helyezésért. Női párbajtőrben a hétvégi riói világkupán már a várható Eb-csapat szerzett ötödik helyet, vagyis Kovács Iván vezetőedző Szász Emese, Révész Julianna, Budai Dorina és Antal Edina nevét terjesztheti elő.

Nagy kérdés, milyen összetételben látjuk az utóbbi évek sikercsapatát, a férfi párbajtőrözőket. Udvarhelyi Gábor vezetőedző a ranglistavezető Boczkó Gábor mellett a másik törzstagra, Imre Gézára is feltétlenül számít, a rangsorban elfoglalt harmadik helyét nem kell magyarázni. Mint listamásodik Rédli András is joggal pályázhat az Eb-szereplésre, a negyedik névre viszont még várni kell, de talán csak csütörtökig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik