Vívás: Kun Anna aranyérmes a nankingi vk-n

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2023.03.25. 11:36
null
Kun Anna aranyérmes! (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Pályafutása első világkupa-viadalát nyerte meg Kun Anna: a női párbajtőrözők nankingi vk-versenyén az OMS-Tata vívója szerezte meg az aranyérmet.  

Amikor március elején a budapesti BOK-csarnokban – akárcsak tavaly – ezüstérmet szerzett Kun Anna a Grand Prix-viadalon, csak rövid ideig bosszantotta, hogy nem nyert. Már nem sokkal az egyetlen tussal elveszített döntő után képes volt örülni az ezüstnek: „Nagyon értékes eredmény ez a második hely.”

Plásztán Attila edző annyit súgott meg akkor nekünk, hogy tanítványa mindössze azért volt kicsit bosszús, mert „a bronzok és ezüstök után már nagyon szeretne Anna egy aranyat”.

Hát, most itt az arany!

A nankingi világkupa-viadalon Kun Anna magabiztos és remek vívással újfent a döntőig menetelt, ott pedig ezúttal már nem engedte, hogy ellenfele örüljön: az OMS-Tata párbajtőrözője pályafutása eddigi legnagyobb sikerét jelenti ez a nankingi vk-arany.

Kun Anna megkönnyezte a sikert

– Mestere, Plásztán Attila azt mondta március elején, miután újra ezüstöt szerzett a budapesti Grand Prix-viadalon, hogy bár örül a második helynek, már nagyon szeretne egy aranyat.

– Még nem igazán hiszem el, hogy tényleg sikerült, hogy végre nyerni tudtam. Nagyon sokat dolgoztam ezért az eredményért, jó ideje vártam már arra, hogy végre a legjobb legyek egy versenyen, és Nankingban kiderült, megérte ez a sok munka. Az azonban még engem is meglepett, hogy ilyen simán jutottam el a dobogó tetejére: jól ment a vívás, nem nagyon voltak szoros asszóim.

– Amikor Nankingban fellépett a pástra a finálé előtt, eszébe jutott a budapesti döntő és az ezüst?

– Bár ilyenkor mindig az adott asszóra fókuszálok, nem tagadom, bevillant, hogy ezúttal jó lenne megnyerni az aranyat. És azt is elárulom, hogy a győztes tus után a sisak alatt könnyes lett a szemem.

– Vajon miért sikerült? Ahogy a vívók szokták mondani, ez az ön napja volt, vagy beérett a vívása?

– Az biztosan igaz, mert érzem is, hogy sokkal érettebb vagyok, így azt hiszem, ennek mindenképpen köszönhető a siker. Talán mondhatom, hogy ez az én napom volt, bár úgy gondolom, hogy ennél képes vagyok jobb teljesítményre is, tudok jobban vívni.

VILÁGKUPAVERSENY, NANKING
Párbajtőr. Nők. Egyéni. A 32 közé jutásért:
Kun–Romeo (svájci) 15:11, Büki–Vanryssel (francia) 12:11, Predescu (román)–Nagy K. 11:10. A 16 közé jutásért: Kun–Bozza (olasz) 15:11, Mallo (francia)–Büki 15:9. Nyolcaddöntő: Kun–Foietta (olasz) 15:12. Negyeddöntő: Kun–Navarria (olasz) 15:11. Elődöntő: Kun–Nabeth (francia) 15:6. Döntő: Kun–Louis Marie (francia), 15:10. Végeredmény: 1. Kun Anna, 2. Louis Marie, 3. Nabeth és Mallo, ...24. Büki Lili, ...40. Nagy Kinga

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik