Vívás: két magyar bronzérem a férfi kardozók vk-ján

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.05.20. 16:39
Két magyar bronzéremmel zárult a férfi kardozók madridi világkupa-viadalának egyéni versenye, miután Szilágyi Áron és Szatmári András is az elődöntőig jutott.

A viadal honlapja szerint a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi a román Tiberiu Dolniceanu (15:10), s a német Max Kindler (15:9) ellen is simán nyert, majd a 16 között az orosz Alekszej Jakimenkót nagy csatában, 15:14-re verte. A Vasas 27 éves sportolója a negyeddöntőben az olasz Enrico Berrével is szoros asszót vívott, s 15:13-mal került a négy közé, ahol azonban meglepően sima, 15:8-as vereséget szenvedett az amerikai Eli Derschwitztől.

Szatmári szintén remekül menetelt, a lengyel Mikolaj Grzegoreket négy, a brit Williams Dearyt hét tussal verte, a nyolcaddöntőben pedig a magyar származású német Szabó Mátyást győzte le 15:13-ra.

Az elődöntőért a hazai Guillermo Mancheno elleni 15:7-es asszó következett Szatmárinak, akinek a lendülete Szilágyiéhoz hasonlóan az elődöntőre megtört. A 23 éves magyar a német Max Hartunggal szemben nagyon rosszul kezdett, a felénél 1:8 volt az állás, innen pedig nem maradt esélye a fordításra, s végül 15:7-re kikapott.

A másik két magyar főtáblás, Gémesi Csanád és Decsi Tamás egyformán a legjobb 32 között esett ki.

Vasárnap a csapatverseny vár a négy magyar kardozóra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik