Vívás: bravúrezüst a lipcsei női párbajtőr csapat-vk-n

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.02.10. 17:13
Remek vívással a második helyen végzett a magyar női párbajtőrcsapat a lipcsei világkupaversenyen.

A Szász Emese, Révész Julianna, Várnai Vivien, Budai Dorina négyes 45:25-ös papírforma-győzelemmel kezdett a finnek ellen, majd a nyolcaddöntőben az Egyesült Államok válogatottján is túljutott, mégpedig úgy, hogy az utolsó párban Szász Emese 32:33-ról 44:38-ra fordított.

Az ukránok jelentette következő akadályon könnyedén, 45:24-es eredménnyel lépett tovább a magyar csapat, aztán az elődöntőben a világranglista második helyén álló oroszoknál is jobbnak bizonyult. A hazai sportági szövetség beszámolója szerint Révész Julianna vezérletével sokáig vezettek a magyarok, de a záró asszó előtt már 25:24-es orosz előny állt a kijelzőn. Szász Emese azonban megint nagyon eredményesen vívott, és 32:27-re alakította a végeredményt.

A döntőben az olimpiai bajnok kínaiak kis különbséggel, 25:22-re jobbnak bizonyultak, de az ezüstérem is nagyon jól jött a magyar csapatnak, már csak azért is, mert az utóbbi időben meglehetősen visszacsúszott a világranglistán, a húsz válogatottat felvonultató hétvégi vk-forduló előtt csak a 18. volt a nemzetközi rangsorban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik