KOVÁCS ERIKA
KOVÁCS ERIKA
2017.01.13 22:42 Frissítve: 2017.01.14 01:10

Vívás: A gála másnapján előjött belőlem az élsportoló – Szilágyi

Tavalyi olimpiai címvédése után majdhogynem természetes volt, hogy a sportújságírók Szilágyi Áront választják 2016 legjobb férfi sportolójának. A bajnok örül is a díjnak, de az ünneplés másnapja már a konditeremben találta – nagy versenyek az idén is várnak rá ugyanis.

 

Szilágyi Áron (Fotó: Koncz György)

– A 2016-os esztendő legjobb férfi sportolójává választották az újságírók – nagy meglepetést azért nem keltett a győzelme…
– Ünnepelni mentem a Nemzeti Színházba, és ez független volt attól, elnyerem-e a címet, vagy sem – válaszolta Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó a Nemzeti Sport kérdésére. – Már az nagyszerű, hogy létezik egy gála, amely a magyar sportsikereket van hivatva ünnepelni, emellett pedig igen illusztris társaságba kerültem csütörtökön, bármerre néztem, olimpiai bajnokokat láttam magam körül.

– Ne szerénykedjen, közéjük tartozik!
– Nehéz azért ezt felfogni, szerintem igazából erre csak a pályafutása után döbben rá az ember. Egyelőre még a díjat sem igen tudom, hová tegyem, hogyan is érezzek vele kapcsolatosan, maradjunk annyiban, hogy nagyon örülök neki.

– Lassan ébredezik Szilágyi Áronban a „páston a torkodat is átharapom” érzés?
– Amikor a gála másnapján reggel lementem a konditerembe, és bőszen emelgettem a tárcsákat, előjött belőlem az élsportoló: van versenylázam, van pengeéhségem, tele vagyok motivációval. Ezzel együtt nem szabad kapkodni, az idén lesz két nagyon fontos verseny, az Európa- és a világbajnokság, arra kell időzítenünk a csúcsformát. Mindent megteszek azért, hogy a dobogóra felküzdjem magam ezen a két versenyen.

AZ ESKÜVŐJÉRE KÉSZÜLŐ SZILÁGYI ÁRONNAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN!

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.10.17 18:00:08

Egyéb egyéni KULCSÁR JOHANNA (Mindset Pszichológia)

Sokszor megesik, hogy a szülők puszta jóindulatból vétenek kommunikációs hibákat.

2017.10.14 23:03:12

Egyéb egyéni ŐRI B. PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Az észszerűség olimpiai sportág lett.

2017.10.12 21:48:59

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Felejthetetlen élményt ígér a II. Magyar Snooker Gála Steve Davisszel és Mark Williamsszel.

2017.10.12 00:07:23

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

NS-VÉLEMÉNY. A sors furcsa fintora: a magyarok nélküli Los Angeles-i olimpia legeredményesebb versenyzője egy magyar tornászlány volt. A négy arany- és egy ezüstérem ellenére Szabó Kati nevére szóló dosszié is fellelhető a Securitate irattárát vizsgáló bizottság nyilvántartásában.

2017.10.11 00:17:07

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A Tottenham Hotspur hivatalosan is bejelentette, hogy épülő új stadionja e-sport-meccseknek is otthont ad.