Vitorlázás: továbbra is a címvédő áll az élen a Dragon Eb-n

Vágólapra másolva!
2010.06.10. 21:04
A csütörtöki három futam után megőrizte vezető helyét összetettben a címvédő Markus Wieser vezette ukrán csapat a Balatonkenesén zajló vitorlázó Erste Private Banking Dragon Európa-bajnokságon.

A szervezők tájékoztatása szerint a szerdán kétszer győztes egységet a negyedik futamban korai rajt miatt kizárták, de az ötödik és hatodik futamban elért negyedik és nyolcadik hely is elég volt, hogy élen maradjon. Mögötte az orosz Loginov várja a második, a német Link pedig a harmadik helyről a folytatást.

Az ötödik futamban magyar siker is született, ugyanis a Kelemen Tamás, Nedbál Noel, Nedbál Zsombor alkotta egység harmadik helyen ért célba, ami a magyar válogatott eddigi legelőkelőbb helyezése.

A magyar egységek közül az összetettben 23. helyen álló Tenke Péter, Varga István, Goszleth Marcell trió található a legelőkelőbb helyen. Az eredmények egyelőre nem hivatalosak.

A Dragon Eb-re 15 országból 62 csapat nevezett. A hajóosztály történetében tavi versenyen ekkora mezőny még nem gyűlt össze, a hazai színeket 12 egység képviseli. Péntekig összesen hét futamot szeretne lebonyolítani a szervezőcsapat, amelyet a kilencszeres Kékszalag-győztes Litkey Farkas irányít.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik