Vitorlázás: a magyar hajó a 21. helyen halad a Sydney–Hobarton

2019.12.27. 10:57
Rendkívül szoros a küzdelem a 75. Sydney-Hobart vitorlásversenyen, amelyen az élmezőnyt alkotó öt szupermaxit mindössze 11 tengeri mérföld választja el egymástól. Az egyetlen magyar hajó, a Stay Calm Hungary a 21. helyen halad.

A jelentések szerint a fél távon túl az InfoTrack állt az élen, de fej fej melletti küzdelmet folytat a hongkongi Scallywag nevű hajóval, miközben a kétszeres győztes és csúcstartó Comanche hátránya is szinte elhanyagolható. A monacói Blackjack a negyedik, míg a kilencszeres bajnok Wild Oats XI az ötödik.

A 157 hajót számláló mezőnyből eddig mindössze kettő adta fel a 30 órája tartó viadalt.

Tavaly első alkalommal magyar hajó is indult, ám az M3 Team Hungary árbóca eltört, így feladta a versenyt. Az Ormándlaki Áron vezette egység idén a Stay Calm Hungary elnevezésű hajóval állt rajthoz, amely ugyancsak a Transpac 52-es osztályba tartozik.

Az egyik leghíresebb tengeri regatta a hagyományoknak megfelelően karácsony másnapján rajtolt. A mezőny 628 tengeri mérföldet (1161 kilométer) teljesít Tasmánia fővárosáig. A rekordot 2017 óta a Comanche tartja 1 nap, 9 óra, 15 perccel, de ezt idén nem fenyegeti veszély, mivel az első helyezett vélhetően szombaton ér célba.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek