Vitorlázás: 8 ország 22 csapata Alsóörsön a Soling Eb-n

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.04.24. 13:31
null
Kilenc futamot terveznek, de négy futam is elég a bajnokság érvényességéhez (Fotó: soling.eu)
Nyolc ország 22 csapata indul a jövő kedden kezdődő vitorlázó Soling Európa-bajnokságon, amelynek Alsóörs ad otthont.

 

„A magyarországi vitorlázás és versenysport nemzetközi elismertségét jelzi, hogy a Soling Európa-bajnokságot a Balatonon, azon belül is az Alsóörs Marina kikötőben rendezik. A Magyar Vitorlás Szövetség fontos célja, hogy a jövőben is minél több nemzetközi és hazai versenyre kerüljön sor Magyarországon” – mondta Kollár Lajos, az MVSZ elnöke a keddi sajtótájékoztatón.

A Soling nem olimpiai hajóosztály, az Eb nyílt verseny lesz, ezért az indulók között található egy kanadai és egy amerikai egység is. Magyarországot három csapat, a Varjas Sándor, Kovácsi László, Meretei Gábor, a Szűcs István, Gyulai Gábor, Szűcs Péter, valamint a Wossala György, Németh Pepe, Wossala Kristóf trió képviseli. A címvédő Litkey Farkas vezette együttes nem indul, de távollétében is születhet magyar győzelem, valamint a német és az ukrán csapatok számítanak favoritnak.

Az Eb szervezői összesen kilenc futamot terveznek, de négy futam is elég ahhoz, hogy a bajnokság érvényes legyen. A keddi ünnepélyes megnyitó után az első versenyre szerdán kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik