Világjátékok: 43 ezren voltak a wroclawi megnyitón

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.07.20. 21:54
A megnyitóünnepséggel csütörtök este megkezdődött Wroclawban a X. Világjátékok.

A Nemzeti Versenysport Szövetség tájékoztatása szerint a négyévenként sora kerülő esemény megnyitójára zsúfolásig megtelt a 43 ezres Wroclaw Stadion. Az olimpiai nyitóeseményekhez hasonló, nagyszabású program során a legnépszerűbb lengyel zenészek, táncosok és más előadóművészek szórakoztatták a közönséget.

A csapatok hagyományos bevonulása során a magyarok zászlóját az uszonyosúszó világ- és Európa-bajnok Senánszky Petra vitte, mögötte vonultak be a stadion küzdőterére – Bóné Zoltán, a Nemzeti Versenysport Szövetség főtitkárának vezetésével – a küldöttség már Wroclawban tartózkodó tagjai.

A seregszemlét Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke nyitotta meg, aki beszédében a Világjátékokon részt vevő sportágak sokszínűségét és értékeit emelte ki.

A pénteki versenynapon a magyarok közül az aerobikosok, az uszonyosúszók és a vitorlázó műrepülősök kezdik meg szereplésüket.

A jövő vasárnapig tartó Világjátékokon 31 sportágban rendeznek versenyeket, amelyeken 112 ország 3500 sportolója vesz részt. A magyar színeket 13 sportágban 60 versenyző képviseli.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik