Videó: bombagóllal és hetet rúgva bronzérmes a válogatott

Vágólapra másolva!
2015.08.01. 09:16
null
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE (FOTÓK: MOLNÁR PÉTER)
A tavalyi antwerpeni speciális Európa-játékokon aranyérmes női labdarúgóink a Los Angeles-i világjátékokon a bronzéremért léptek pályára. Az ellenfél Bosznia-Hercegovina volt, amelyet a csoportmérkőzésen 7–2-re kiütöttek Marton Gergő tanítványai. Az NSO Tv helyszíni riportja.

A magyar speciális olimpikonok minden sportágban szereztek érmet a pénteki versenynapon. Az egyesített kosárlabdacsapat a döntőben fölényes, 46–21-es győzelmet aratott India felett. A tavalyi Európa-játékokat megnyerő Vizsnyai Dávid, Gulykás János egyesített asztalitenisz páros ezüstéremmel zárt, az atlétáknál Hanák Zoltán aranyérmes lett ötpróbában, míg Solymos Ágnes kislabdahajításban végzett a harmadik helyen. Lelesz József a bowlingozók egyéni versenyében bronzérmet szerzett, a férfi erőemelőknél pedig igazi éremhullás volt. Baranyi Elemér egy arannyal és négy bronzzal térhet haza, míg Pomázi Demeter egy-egy ezüsttel és bronzzal. Mindkét versenyzők fekvenyomásban, felhúzásban, guggolásban és összetettben indult, de Elemér tripla, Demeter dupla kombinációban.

A cselgáncsozó Bereczky Atina a világ legjobbja lett, Kovács „Misu” Mihály a dobogó második fokára állhatott fel. A kerékpározó Varga Mónika és Szegfű Attila is egy-egy ezüstéremmel gazdagodott a 2000 méteres távon. Az egyéniben aranyérmes tollaslabdázó Purcel Virgina és Demeter Judit párosban a második helyen végzett, csakúgy, mint a fiúknál a Károly Gergő, Simkó Zoltán duó. A magyar csapat legfiatalabb, mindössze 13 éves sportolója, a tornász Rátkai Lili gerendán és összetettben aranyérmet, s a szerenkénti döntőkben ezek mellé két ezüstöt és egy bronzot nyert.

A magyar speciális olimpikonok az elmúlt hat versenynap alatt huszonnégy arany-, huszonöt ezüst- és tizennyolc bronzérmet nyertek Los Angelesben. Jöhet az utolsó nap!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik