Videó: „A vívás az életem”; dokumentumfilm készül Szilágyi Áronról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.05. 15:00
Szilágyi Áron, világ-és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai aranyérmes vívó sajtóbeszélgetést szervezett, amelyen a sportoló támogatói és a sajtó képviselői is részt vettek. Többek között az is kiderült, hogy dokumentumfilm készül a Londonban és Rióban is diadalmaskodó kardozóról.

„Ebben az olimpiai ciklusban sok változás lesz. Egyrészt a magánéletemben elköteleztem magam, megnősültem, ami nagyon jó érzés, még biztosabb hátteret ad. Másrészt nekem a vívás az életem. Élsportoló, vívó vagyok, szeretem, amit csinálok, jól érzem magam ebben a közegben. Nap mint nap olyan élményekkel gazdagodom, amelyek építik a személyiségemet. „Ebben az olimpiai ciklusban sok változás lesz. Egyrészt a magánéletemben elköteleztem magam, megnősültem, ami nagyon jó érzés, még biztosabb hátteret ad. Másrészt nekem a vívás az életem. Élsportoló, vívó vagyok, szeretem, amit csinálok, jól érzem magam ebben a közegben. Nap mint nap olyan élményekkel gazdagodom, amelyek építik a személyiségemet.

Úgy érzem, van még erő bennem, hogy végigcsináljak egy újabb olimpiai ciklust, ráadásul az is rettentően motivál, hogy a csapattal is van esélyünk a kvalifikációra, az éremszerzésre. Amikor a fenti állításokat megfogalmaztam magamban, egyértelművé vált az is: 2020-ig, a tokiói olimpiáig mindenképpen folytatom a pályafutásomat” – fogalmazott Szilágyi Áron.

Muhi András Pires filmet forgat Szilágyi Áronról. A munkálatok már több mint egy éve zajlanak, és egészen 2020-ig, a tokiói olimpia végéig követi a sportoló útját. A sajtóbeszélgetés részvevői egy mintegy kétperces teaservideóban tekinthettek bele a film eddig készült anyagaiba, amelyet most a nagyérdemű a Nemzeti Sport Online-on láthat először.

„Az Egy Mindenkiért című film küldetése, hogy sohasem látott exkluzív részleteit mutassa be olimpiai bajnokunk életének, felkészülésének, versengéseinek. Tele érzelmekkel, humorral, szakmaisággal, főszerepben egy igazi példaképpel. Intenzív, akciódús filmet szeretnék készíteni egy fiatalember harcáról a világ legjobb kardforgatóival és saját magával. A páston lenyűgöző az eleganciája, sebessége, koncentrációs készsége.

Az életben intelligens, szenvedélyes és sármos. Elképesztő tudatossággal építi a karrierjét, és az újabb 4 éves ciklust. Egy ilyen léptékű küldetés dokumentálása a sporton is messze túlmutató mélységeket képes feltárni. Áron ebben maximálisan partner. Tűzbe hozza a lehetőség, alkotótársként tekint magára, motivációt és kreatív energiát merít a filmből, amely közvetve segítségére lehet a történelmi sikerhez vezető úton” – mondta Muhi András Pires.

Budapest 2019-ben vívó világbajnokságot rendez, így nem kizárt, hogy a film első részét még a tokiói olimpia előtt bemutatják a televízióban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik