UTE: fontos mérföldkőhöz érkezett a klub

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.08.31. 11:46
Letették az UTE Szilágyi úti sporttelepén a klub újonnan épülő multifunkcionális sportcsarnokának alapkövét csütörtökön.

Az ünnepélyes eseményen Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter emlékeztetett rá, hogy az Újpest jelmondata, az „épség, erő, egyetértés” a klub 1885-ös alapítása óta nem változott.Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter emlékeztetett rá, hogy az Újpest jelmondata, az „épség, erő, egyetértés” a klub 1885-ös alapítása óta nem változott.

„Ma is ez kell, hogy mértékadó legyen számunkra” – mondta a miniszter hozzátéve, hogy több mint 130 évvel ezelőtt két tornateremben indult útjára az UTE, éppen ezért különösen fontos mérföldkő a klub életében a mostani beruházás.

Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere arról beszélt, hogy az itt lakók az elmúlt években bizonyították, övék a legsportosabb város, ugyanis a kihívás napján rendre itt sportolnak a legtöbben. „Az UTE Újpest ékköve, s mi mindent megteszünk azért, hogy mindenkinek lehetősége legyen sportolni” – mondta a polgármester, aki megemlítette, az UTE tao-bevételeiből, önkormányzati támogatásokból, az MLSZ pályaépítési programjából, valamint kormányzati támogatásból közösen valósulnak meg a fejlesztések a 14 hektáros területen.

„Alapkövet teszünk le, a jövőt építjük” – zárta beszédét Wintermantel Zsolt.

Őze István, az UTE klubigazgatója ünnepnapnak nevezte az eseményt, mint mondta, régóta vártak erre a pillanatra. Az UTE létesítményrekonstrukciós programja 2010-ben kezdődött, s a már meglévő épületek felújítása után mostanra jutottak el arra a pontra, hogy terjeszkedhetnek.

Reményét fejezte ki, hogy a most elkezdődött beruházás egy-másfél éven belül befejeződhet, így ezt követően további létesítményfejlesztésekre kerülhet sor. „Szeretnénk a későbbiekben az elmúlt száz évben a különböző ipartelepek által elzárt Duna-partot megnyitni a nagyközönség előtt, és a riói olimpián nagyon sikeres kajak-kenu szakosztálynak újabb edzéshelyet adni” – mondta Őze István.

Az összesen 1.15 milliárd forintos beruházásból a sportcsarnok mellett egy könnyűszerkezetes lelátó nélküli edzőpálya is épül, valamint egy jégcsarnok és curlingpálya tervezési feladatai valósulnak meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik