Utánpótlás: hat sportágban rendeznek ORV-t 2013-ban

Vágólapra másolva!
2012.12.07. 15:12
Az Olimpiai Reménységek Versenyének (ORV) naptár-egyezető megbeszélésére december 6-án, Pozsonyban került sor. A Visegrádi Négyek találkozóján Magyarországot a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) egyik utánpótlás-programjának igazgatója, Pignitzky Dorottya képviselte.
A Visegrádi Négyek (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) Olimpiai Reménységek Versenyeinek története 19 évre tekint vissza; van sportág, mely más nemzeteket is bevon a versenyébe.

A fiatalok évente több sportágban megrendezésre kerülő seregszemléjének koordinátora 2012-ben Szlovákia; Magyarország e tisztet 2009 után, 2013-ban fogja újra ellátni, egyben jövő ilyenkor házigazdája lesz a naptáregyeztető megbeszélésnek. A programok lebonyolítását 2012-ben – az utánpótlásprogramokon túl – a Magyar Olimpiai Bizottság finanszírozza 20 millió forinttal.

Mint Pignitzky Dorottya, a MOB Sport XXI. programjának igazgatója a megbeszélést követően elmondta, Magyarország 2013-ban hat sportág eseményeinek ad majd otthont: hazánkban rendezik a fiú kézilabda, az öttusa, a rövid pályás gyorskorcsolya, a triatlon, a röplabda és a kötöttfogású birkózók küzdelmeit. A V4-ek programján 27 olimpiai sportág szerepel; az egyes eseményeket sportáganként serdülő, ifjúsági és/vagy junior korosztályokban hirdetik meg, a versenyeknek a négy ország valamelyike ad otthont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik