Utánpótlás: ha fiatalokkal dolgozik, akkor ezt ne hagyja ki!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.12. 11:25
Hagyományos ám mégis rendhagyó konferenciát rendeznek a fiatalok sportjáról december 3-án a TF-en. A rendezvényen – amelyre elsősorban utánpótlás-nevelésben dolgozó edzőket, szülőket, illetve testnevelő-tanárokat várnak – a győzelem és a vereség, a siker és a kudarc témakörét járják körbe az előadók.

Az egész napos konferencia délelőttjén a hirtelen jött népszerűség megélésének nehézségeiről, az abból eredő problémákról, a serdülőkorból fakadó élettani sajátosságokról lesz szó olyan előadók részvételével, mint dr. Budavári Ágota pszichológus, Esztergályos Patrik ifjúsági olimpiai bajnok párbajtőrvívó vagy a tinédzser úszóklasszis, Szilágyi Liliána anyukája, Gyarmati Eszter, valamint az ifi világbajnok vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Horkai György.

A délutáni programban az ifjúsági korból a felnőtt korba történő átmenet nehézségeit boncolgatják dr. Pavlik Gábor sportorvos-professzor, Róth Kálmán kézilabda-mesteredző és a gyerekként egyenesen zseninek tartott, ötszörös serdülő Európa-bajnok asztaliteniszező, Zwickl Dániel segítségével. Befejezésül pedig Fábián László MOB-sportigazgató mondja el a jelenlévő utánpótlásedzőknek, mire számíthatnak a következő évben, melyek az olimpiai bizottság legfontosabb tervei, céljai az utánpótlás-nevelés területén.

Az Utanpotlassport.hu, a Decathlon és a MOB által közösen szervezett „Egy nap az utánpótlásért” címet viselő konferencia fővédnöke – mint az elmúlt három évben is – Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

A konferencia részleteit és jelentkezési űrlapját itt találja meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik