Universiade: 12 sportág, 190 fős magyar küldöttség

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.06.02. 13:41
Tizenkét sportágban indulnak magyar versenyzők a dél-koreai Kvangdzsuban július 3. és 14. között sorra kerülő Universiadén.

Székely Mózes, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára elmondta, edzőkkel, orvosi csapattal, vezetőkkel együtt várhatóan 190 fős magyar küldöttség vesz részt a 28. nyári Universiadén. A nevezési határidő szerda, ekkorra kell elkészülnie a végleges csapatnévsornak - derül ki a MEFS keddi közleményéből.

A magyar versenyzők az asztalitenisz, atlétika, cselgáncs, evezés, golf, ritmikus gimnasztika, tékvandó, torna, vívás, női kosárlabda, férfi kézilabda, férfi és női vízilabda küzdelmeiben vesznek részt.

„Sokat várunk a pólósoktól és Kotsis Edinától, aki nemrégen sporttörténelmi sikert ért el azzal, hogy első magyar női versenyzőként bronzérmet szerzett a tékvandó-világbajnokságon” – nyilatkozta Székely Mózes, aki hozzátette: a magyar küldöttség várhatóan „a második tízben végez" az éremtáblázaton.

A kétévente esedékes nyári Universiade az olimpiai játékok után a világ legnagyobb multisport-eseménye, amelyet rendszerint 15-20 sportágban, 150-160 ország 10-12 ezer résztvevőjével rendeznek meg. Jelentőségét növeli, hogy egyre több sportágban része az olimpiai, illetve sportági világbajnoki kvalifikációnak.

Székely Mózes kitért arra is, hogy az 1965-ös budapesti Universiade megrendezésének 50. évfordulója alkalmából augusztus 27-én egy konferenciával egybekötött emléknapot tartanak a Magyar Olimpiai Bizottság, a Testnevelési Egyetem, illetve a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum közreműködésével, a rendezvényen részt vesznek majd az akkor kitűnően szerepelt magyar sportolók is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik