Universiade: negyedik lett a férfi párbajtőrcsapat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.07.08. 15:39
A magyar férfi párbajtőr-válogatott a negyedik helyen végzett a dél-koreai Kvangdzsuban zajló universiadén, miután az elődöntőben, majd a bronzmérkőzésen is egy tussal kapott ki.

A magyar küldöttség tájékoztatása szerint a Hanczvikkel Márk, Peterdi András, Berta Dániel, File Mátyás összeállítású csapat a kínaiak elleni könnyű sikerrel kezdett, majd a negyeddöntőben a lengyeleket győzte le négy tussal. A legjobb négy között az ukrán együttessel találkoztak a magyarok, akik a végig kiélezett, kevés találatot hozó csata végén ráadástussal kaptak ki.

Az olaszok elleni bronzmeccsen szinte végig futott az eredmény után a csapat, az utolsó asszóra Hanczvikkel kilenc tus hátránynál kötött be (28–37), mégis maradt izgalom a végére. A magyar záróember remekelt a páston, s 44–44-nél utolérte riválisát, aki azonban a végén pontosabb volt, így az olasz együttes állhatott fel a dobogóra.

A női vízilabdázók három vereség után azzal a tudattal szálltak vízbe, hogy ha legyőzik a franciákat, bejutnak a csütörtöki negyeddöntőbe. A feladatot végül magabiztosan teljesítette a csapat, miután hat góllal, 11–5-re diadalmaskodott.

A címvédő férfi vízilabda-válogatott ötödik csoportmeccsén negyedik sikerét aratta: szerdán a brazilokat tíz góllal, 13–3-ra győzték le Vincze Balázs tanítványai. A korábban Ausztrália ellen döntetlent elért együttes utolsó csoportmeccsét a hetes leggyengébbjével, Dél-Koreával játssza pénteken, s győzelme esetén megnyeri a csoportot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik