HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.11.07 17:31 Frissítve: 2018.11.08 14:20

Sznúker: újabb világsztárok, „dupla tét” a IV. Magyar Gálán

Az elmúlt évek egyik legnépszerűbb brit játékosa, Judd Trump és a 2015-ös világbajnok, Stuart Bingham is Budapestre látogat januárban a Magyar Snooker Gálán, ahol a korábbi évekkel ellentétben kettő helyett négy klasszis is bemutatót tart majd. 

Judd Trump játékát Budapesten is megcsodálhatják a snooker szerelmesei (Fotó: AFP)

Judd Trump 2011 tavaszán, 21 évesen robbant be az élmezőnybe, amikor megnyerte a China Opent, majd rögtön utána a világbajnoki döntőig menetelt. Azóta is ott van a szűk élmezőnyben és nincs olyan szezon, amelyben ne nyerne legalább egy profi tornát. Az Egyesült Királyság bajnoki címét már megszerezte, és minden egyes versenyen a legnagyobb favoritok közé tartozik. 

Eddig nyolc pontszerző trófeát gyűjtött, azonban nem csak az eredményeivel, hanem a játékstílusával is lenyűgözi a rajongóit. Rendkívül látványos sznúkert játszik, sokszor végtelenül szemtelen és szellemes megoldásokkal tarkítja a mérkőzéseit.

Stuart Bingham 1995 óta tagja a profi mezőnynek, de csak 2015-ben került az abszolút elitbe, amikor meglepetésre megnyerte a világbajnokságot. Ezzel a sikerrel a legmagasabb szintre lépett, és immár hetedik éve annak, hogy a világranglista 16. helyénél rosszabb pozícióba nem került.

Mellettük Belgium egyetlen sznúker-profija, Luca Brecel, valamint a brit feltörekvő generációt képviselő Jack Lisowski látogat el a január 26-ai gálára, amelynek a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok ad majd otthont.

Az óriási érdeklődésre való tekintettel ismét két előadással készülnek a szervezők: a délutáni és az esti programból álló két bemutatón a világsztárok különböző komoly és szórakoztató játéknemekben is megmérkőznek egymással.

Többek között az is kiderül, hogy ki lesz az első hazai profi shoot out-verseny győztese, amelynek érdekessége, hogy a normál mérkőzésekhez képest sokkal pörgősebb, gyorsabb a játék, hiszen egy frame maximum 10 perc alatt véget ér, és sokkal kevesebb gondolkodási idő áll a játékosok rendelkezésére.

Ha többet szeretne tudni a gáláról, látogasson el a snookergala.hu oldalra!

 

2019.01.20 00:17:09

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Annak, hogy napjaink fiataljai az emberiség sokáig öröknek és egyetemesnek hitt, újabban azonban jórészt feledésre ítélt értékeit, értékrendjeit, erényeit, együttélési szabályait megismerjék, a bőrükön érezzék és agyukba, lelkükbe véssék, leghatékonyabb eszköze a szervezett formában űzött sport.

2019.01.09 18:33:09

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Judd Trump, Stuart Bingham, Luca Brecel és Jack Lisowski a Gerevich-sportcsarnokban mutatja meg tudását.

2019.01.17 00:20:46

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Mindegy, hogy az óceán melyik partján robbant ki a három legnagyobb doppingbalhé (THG, Armstrong, Rusada) – egyik rendszer sem pozitív minták miatt dőlt meg, hanem mert valaki borított belülről.

2019.01.15 23:48:00

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ritkán hallunk munka közben megsérült bankárról vagy pékről, s általában az operaénekesnek sem a színpadon, ária közben megy el örökre a hangja. A profi pályafutás kényszerű befejezése kétségkívül nagy trauma, ám ha a versenyzőnek van civil »menekülő útvonala«, legalább félig kész terve a hogyan továbbra, túlélhető.

2019.01.15 10:44:13

Egyéb egyéni nemzetisport.hu