nemzetisport.hu 2018.11.07 17:31 Frissítve: 2018.11.08 14:20

Sznúker: újabb világsztárok, „dupla tét” a IV. Magyar Gálán

Az elmúlt évek egyik legnépszerűbb brit játékosa, Judd Trump és a 2015-ös világbajnok, Stuart Bingham is Budapestre látogat januárban a Magyar Snooker Gálán, ahol a korábbi évekkel ellentétben kettő helyett négy klasszis is bemutatót tart majd. 

Judd Trump játékát Budapesten is megcsodálhatják a snooker szerelmesei (Fotó: AFP)

Judd Trump 2011 tavaszán, 21 évesen robbant be az élmezőnybe, amikor megnyerte a China Opent, majd rögtön utána a világbajnoki döntőig menetelt. Azóta is ott van a szűk élmezőnyben és nincs olyan szezon, amelyben ne nyerne legalább egy profi tornát. Az Egyesült Királyság bajnoki címét már megszerezte, és minden egyes versenyen a legnagyobb favoritok közé tartozik. 

Eddig nyolc pontszerző trófeát gyűjtött, azonban nem csak az eredményeivel, hanem a játékstílusával is lenyűgözi a rajongóit. Rendkívül látványos sznúkert játszik, sokszor végtelenül szemtelen és szellemes megoldásokkal tarkítja a mérkőzéseit.

Stuart Bingham 1995 óta tagja a profi mezőnynek, de csak 2015-ben került az abszolút elitbe, amikor meglepetésre megnyerte a világbajnokságot. Ezzel a sikerrel a legmagasabb szintre lépett, és immár hetedik éve annak, hogy a világranglista 16. helyénél rosszabb pozícióba nem került.

Mellettük Belgium egyetlen sznúker-profija, Luca Brecel, valamint a brit feltörekvő generációt képviselő Jack Lisowski látogat el a január 26-ai gálára, amelynek a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok ad majd otthont.

Az óriási érdeklődésre való tekintettel ismét két előadással készülnek a szervezők: a délutáni és az esti programból álló két bemutatón a világsztárok különböző komoly és szórakoztató játéknemekben is megmérkőznek egymással.

Többek között az is kiderül, hogy ki lesz az első hazai profi shoot out-verseny győztese, amelynek érdekessége, hogy a normál mérkőzésekhez képest sokkal pörgősebb, gyorsabb a játék, hiszen egy frame maximum 10 perc alatt véget ér, és sokkal kevesebb gondolkodási idő áll a játékosok rendelkezésére.

Ha többet szeretne tudni a gáláról, látogasson el a snookergala.hu oldalra!

 

2019.07.22 21:49:15

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Semmi okoskodás, nincs tolódás, ütközés, mellbe rúgás, kapufa kapás- vagy rosszkéz-oldalról, a zsűri nem ítél fordítva – csak a Balaton, a színes vitorlák, napfény, rohanó felhők, kék ég. A természet fegyelmez.

2019.07.22 22:24:36

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2019.07.19 23:34:30

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A hivatkozási alap az 1894. június 23-án kelt, a NOB megalakulását is jelentő párizsi határozat volt, aminek értelmében bármely rendkívüli fizikai teljesítményért aranyérem adható.

2019.07.18 23:18:09

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Nincs az a sportág és viadal, amelynek rendezési ideája ne kapna azonnal zöld lámpát és több-kevesebb milliárdot állami forrásból. Remélem azonban, hogy ennek a helyzetnek nemcsak az áldását, hanem a fonákságait, pontosabban ezek veszélyét is látják az érintettek, a döntéshozók.