UFC: megverték a McGregor-gála meglepetésemberét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.04. 09:42
null
Daniel Cormier megvédte címét és ezzel történelmet írt (Fotó: MMAFighting.com)
Az októberi McGregor–Nurmagomedov meccs köré szerveződő MMA-gála meglepetésembere, Derrick Lewis a UFC 230-on már nem tudott újabb szenzációt kelteni, a nehézsúlyú vb-címért folyó mérkőzésen a 2. menetben vereséget szenvedett Daniel Cormiertől, aki ezzel a diadallal történelmet írt.

 

Októberben, a McGregor–Nurmagomedov gála egyik felvezető mérkőzésén az amerikai Derrick Lewis vert helyzetből egy brutális KO-val győzte le az orosz Alekszandr Volkovot, ám a UFC 230-on, New Yorkban, immár a nehézsúlyú vb-címért kiírt főmeccsen nem tudott újabb meglepetést szerezni a címvédő Daniel Cormier ellen.

A korábban birkózásban vb-bronzérmes Cormier állóharcban is jobb volt Lewisnál, több ütést is bevitt honfitársának, de a mérkőzés, ahogy az várható volt, földharcban dőlt el. Cormier a négy kísérletéből mind a négyszer földre tudta vinni Lewist, a 2. menetben egy ilyen akció során mögé került, és fojtással meg is nyerte a mérkőzést.

A 39 éves harcos ezzel történelmet írt: ő lett az első olyan UFC-harcos, aki félnehézsúlyban és nehézsúlyban is világbajnok lett és meg is védte a címét. Cormiernek ugyanis ez volt az első címvédése, amióta júliusban első mentes KO-val megfosztotta az övétől Stipe Miocicot.

A 22 győzelme mellett csupán egy vereséget szenvedő Cormier így elmondhatja magáról, hogy a két legfelső súlycsoport számos nagyágyúját meg tudta verni, hiszen Miocic előtt többek között Anthony Johnsont, Anderson Silvát és Frank Mirt is legyőzte, csak Jon Jonestól szenvedett vereséget.

Így győzött Cormier:




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik