UFC: Habib a második menetben nyert, majd bejelentette, hogy visszavonul

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.10.24. 23:18
null
Habib rögtön földre rogyott a győzelme után (Fotó: Twitter, @UFC)
Két menet sem kellett Habib Nurmagomedovnak, hogy ún. háromszögfojtással legyőzze az amerikai Justin Gaethjét a UFC 254 gála főmérkőzésén. A mérlegét 29–0–0-ra alakító orosz MMA-s a meccset követően azonnal bejelentette visszavonulását.

 

Több mint egy éve – 2019 szeptemberében – lépett legutóbb oktagonba a UFC-ben Habib Nurmagomedov, akkor az amerikai Dustin Poirier ellen nyert három menetben. Mostani ellenfele, a szintén amerikai Justin Gaethje éppen Habib helyére ugrott be májusban a UFC 249 Tony Ferguson elleni főmérkőzésére, amelyen meglepetésre kiütéssel győzött. Ennek megfelelően Ferguson helyett ezúttal Gaethje léphetett a nyolcszög alakú küzdőtérre Abu-Dzabiban a mérkőzés előtt 28–0–0–s, hibátlan mérleget magáénak tudó orosz ellen.

Jól is kezdett az amerikai a UFC 254 főmérkőzésén, gyors ütésekkel próbálta zavarba hozni Habibot, aki azonban az első menet végére már levitte a földre. A második menetben ez újfent sikerült neki, és egy úgynevezett háromszögfojtással be is fejezte a mérkőzést. Nurmagomedov ezzel 29–0–0-ra javította veretlen mérlegét.

 

null

Unrivaled. Unequaled. #UFC254 pic.twitter.com/QMD6mBlrKn

 

A mérkőzés után egyből a földre rogyott az orosz, és a könnyeivel küszködött, majd győzelme kihirdetése után bejelentette a visszavonulását. „Amikor felhívtak, hogy mérkőzzek meg Justin ellen, akkor beszéltem édesanyámmal, aki azt mondta, hogy nem akarja, hogy az apám nélkül harcoljak tovább” – mondta Habib, akinek idén júliusban hunyt el az édesapja, 57 évesen.

Megígértem neki, hogy ez lesz az utolsó mérkőzésem, és ha a szavamat adtam, akkor muszáj is betartanom. Ez a mai volt az utolsó meccsem” – zárta az orosz.

 

null

"This is my last fight."@TeamKhabib pays his respects following a dominant performance at #UFC254 pic.twitter.com/5HiUvJXBJC



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik