Triatlon: tíz év alatt megháromszoroznák a sportolók számát

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.02.24. 20:23
Pénteken Budapesten megkezdődött a Nemzetközi Triatlonszövetség (ITU) első világkonferenciája.

A vasárnapig tartó esemény megnyitóján Antonio Fernández Arimany, az ITU főtitkára elmondta, hogy a szervezet és a sportág számára rendkívüli jelentőségű ez a rendezvény.

„Az első alkalommal megrendezett konferencia rendkívül fontos. Ezt mutatja, hogy 22 ország 110 képviselője van itt Budapesten, amely az egyik legfontosabb város a sportágunk számára” – mondta a sportvezető.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kiemelte, hogy a magyar kormány számára prioritás a jövő nemzedékeinek egészséges fejlődése, nevelése.

„Úgy véljük, minden eszközzel törekednünk kell arra, hogy biztosítsuk az egészséges életmód feltételeit, hogy egészséges nemzedékek nőjenek fel, egészséges fizikummal és szellemiséggel. A kormány a triatlont – másik 19 olimpiai és nem olimpiai sportággal együtt – olyan sportágnak tekinti, amely komoly szerepet vállal a magyar sport eredményességében, ezzel együtt jelentős utánpótlással és szabadidős bázissal rendelkezik” – fejtette ki Szabó Tünde, aki felidézte, hogy a tavalyi riói olimpián és paralimpián négy triatlonista és egy paratriatlonista képviselte Magyarországot.

Bátorfi Béla, a Magyar Triatlonszövetség elnöke leszögezte: a triatlon egyéni sport, de csapatmunka is egyben, akárcsak a konferencia megszervezése, vagy épp a magyar triatlonsport fejlesztése.

„Kidolgozott stratégiával és elképzelésekkel a jövőre készülünk: a következő évtizedben szeretnénk megháromszorozni a magyar triatlonosok számát, s minél magasabb szintre szeretnénk fejleszteni a sportágat Magyarországon” – fejtette ki, majd hozzátette, fontosnak tartja, hogy az olimpia egyik legjelentősebb gondolata a triatlon mindennapjaiban is vezérelv legyen: „nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos”.

A világkonferencia a sportesemények versenyzőközpontú fejlesztésére koncentráló előadások sorozatából, workshopokból és intenzív kurzusokból áll.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik