Triatlon: a vb-címvédő Luis nyert, Bicsák ötödik a világkupán

MTI/L. Á.MTI/L. Á.
Vágólapra másolva!
2020.09.13. 13:16
A múlt szombaton világbajnoki címét megvédő francia Vincent Luis nyerte meg a triatlonosok vasárnapi világkupaversenyét Karlovy Varyban, ahol a részt vevő három magyar közül legjobbként Bicsák Bence az ötödik helyen végzett.

Az esemény eredményközlője szerint Luis 1:52:14 óra alatt teljesítette az 1500 méter úszásból, 40.8 kilométer kerékpározásból és 10 km futásból álló távot, Bicsák 52 másodperccel lemaradva ért célba. A további magyar indulók közül Lehmann Csongor kilencedikként zárt, a győztestől 1:33 perccel elmaradva.

A versenyt húsz triatlonos nem tudta befejezni, közülük 19, így a harmadik magyar induló, Dévay Márk is a második szám, a hétkörös kerékpározás utolsó részében tömeges bukás szenvedő alanya lett, és feladni kényszerült a viadalt.

Luis mögött másodikként ezúttal is a portugál Vasco Vilaca végzett, csakúgy, mint a vb-n.

Bicsák Bence: – Nagyon örülök ennek az eredménynek, mert a verseny minden szegmensében jól teljesítettem, s ha a futás elején nincs egy nagy baki, akár a dobogóért is küzdhettem volna a belga sráccal. Sajnos a futás során, úgy nyolcszáz méternél elém vágott a kísérő motoros, akinek nekimentem, pedig Geenstől és Murraytől csak tíz méter választott el akkor, ami így hirtelen ötvenre nőtt. A végén bocsánatot kértek tőlem a szervezők, de megvallom, idegből futottam, mert akár dobogós is lehettem volna. Nagyon sajnálom, ami Dévay Márkóval történt, mert ezen a versenyen bizony három magyar is a legjobb tíz között lehetett volna.

Lehmann Csongor: – Nagyon jól sikerült a múlt heti hamburgi világbajnokság és most ez a verseny is. Ilyen erősségű mezőnyben még nem szerepeltem ennyire kiemelkedő helyen, ami nagy önbizalmat ad. Úgy tűnik, jól sikerült az augusztusi olaszországi magaslati edzőtábor, mert futásban nagyon jó eredményeket tudok produkálni. Ezúttal is képes voltam a harmadik-negyedik körben megújulni, elindultak a lábaim és a tíz között tudtam zárni.”

TRIATLON-VILÁGKUPA
FÉRFIAK

1. Vincent Luis (francia) 1:52:14 óra
2. Vasco Vilaca (portugál) 1:52:20
3. Jelle Geens (belga) 1:52:34
...5. Bicsák Bence 1:53:06
...9. Lehmann Csongor 1:53:47

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik