Tragédia: lezuhant az ismert falmászó a 62 emeletes házról

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.12.11. 14:19
Lezuhant egy 62 emeletes házról és meghalt az egyik ismert kínai falmászó, Vu Jung-ning, akit ezrek követtek a Weibo kínai közösségi portálon látványos rövid videói miatt – írta a BBC hírportálja.

A felhőkarcolókra biztosító berendezések nélkül felmászó 26 éves férfi rajongói november eleje óta nem találtak több bejegyzést a profilján, aggodalmuk egyre nőtt.

Decemberben derült ki, hogy meghalt, miután lezuhant egy 62 emeletes toronyból Csangsza városában. A baleset november 8-án történt, de barátnője csak egy hónappal később erősítette meg a közösségi portálon.

A „rooftopping”, a világ nagyvárosaiban egyre népszerűbb hóbort követői felszerelés nélkül másznak fel magas épületek tetejére, és ott szelfit készítenek. A mászókat hiába figyelmeztetik a biztonsági felszerelésekre, azt mondják, azok elvonják a figyelmüket az élménytől.

Vu Jung-ning minden alkalommal figyelmeztette követőit, hogy ne próbálják utánozni veszélyes mutatványait. A fiatal férfi képzett harcművész volt, tévében és filmekben is szerepelt.

A népszerűséget mégis a közösségi médiában közzétett videói hozták meg számára, és a helyi média szerint az utóbbi anyagilag is gyümölcsözőbb volt.

Egy családtagja szerint az utolsó kihívás nyereménye 100 ezer jüan (4 millió forint) lett volna, ám arról nem írtak, ki volt a szponzor és pontosan mit tartalmazott a kihívás.

„Azt tervezte, hogy megnyeri a díjat és megkéri a barátnője kezét. Pénz kellett neki az esküvőre és édesanyja gyógyítására” – idézte a South China Morning Post a férfi egyik nagybátyját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik