Torna-vk: Böczögő gerendán, Csillag talajon ezüstérmes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.20. 20:29
Két magyar ezüstérem született a tornászok eszéki világkupa-versenyén vasárnap: Böczögő Dorina gerendán, Csillag Tünde pedig talajon lett második.

Az olimpikon Böczögő elegáns gyakorlatot bemutatva 13.575 ponttal végzett a második helyen gerendán. Ugyanezen a szeren Honti Kitti 12.500-zal a hetedik lett. Csillag Tünde remekelt a talaj fináléjában, 13.300 ponttal holtversenyben ezüstérmes lett, itt Böczögő hetedikként zárt.

„Őszintén szólva, el vagyok keseredve a talaj miatt, igaz, a gerendának örülök. Pénteken is azt mondtam, akkor leszek boldog, ha megtartom a talaj első helyemet. Ez sajnos nem sikerült, már a második ugrássorban korrigálnom kellett, ez pedig azt eredményezte, hogy a harmadikban térdre estem. Nem örülök a hetedik helynek, szerettem volna jobban teljesíteni talajon, de haladok előre, a cél továbbra is az, hogy a vb-n mindannyian csúcsformában legyünk” – értékelt Böczögő Dorina.

A férfiaknál Vecsernyés Dávid nyújtón a nyolcadik helyet szerezte meg. Szombaton Dévai Boglárka szerzett ezüstérmet az ugrás fináléjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik