Torna-vb: Simone Biles újabb rekordot dönthet meg

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.10.03. 21:54
A négyszeres olimpiai bajnok tornász, Simone Biles újabb rekordot dönthet meg a pénteken kezdődő stuttgarti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A 22 éves amerikai Biles az egyetlen női tornász, aki négyszer nyerte meg az egyéni összetettet, és az eddig megszerzett 14 aranyérme is rekord. Összesen húsz érmet nyert az elmúlt hat évben, és ha a német városban további négyet szerez, megdönti a fehérorosz Vitalij Scserbo csúcsát, aki 1991 és 1996 között 23 alkalommal állt a dobogón. Simone Biles tavaly Dohában hat érmet szerzett, ezzel 1987 után az első tornász lett, aki minden versenyszámban dobogós lett, amelyben elindult.

A stuttgarti vb-n rekordot jelentő 92 ország 540 sportolója szerepel majd péntektől jövő vasárnapig. A Hanns-Martin-Schleyer-Halléban sorra kerülő verseny sajtóközleményében Wolfgang Drexler, a Sváb Tornaszövetség elnöke elmondta, hogy a belépőjegyek több mint kilencven százalékát már eladták, és 100 ezer nézőt várnak a tíz versenynapon.

A világbajnokságon 14 versenyszámban osztanak érmet – ezeket kizárólag Baden-Württemberg régió cégei tervezték és gyártották –, és a csapatversenyben, az egyéni összetettben, illetve a szerenkénti döntőkben is lehet majd olimpiai kvótát szerezni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik