Torna: szaltó a szobában, a válogatott tagjai otthon is készülnek – fotó

Vágólapra másolva!
2020.04.08. 15:31
null
Schermann Bianka otthon is gyakorol (Fotók: Havran Zoltán)
Címkék
A magyar női tornászválogatott tagjai kis csoportokban járhatnak edzésekre, és otthon is készülnek. A Magyar Nemzet riportjában ennek járt utána.

Nem a megszokott edzésmunka képe a tornászoknál, ha a kényszerű kerti tréninget a szövetségi kapitány helyett Eperke, a hatéves havannai pincs felügyeli, és eddig legfeljebb jó poén volt, ha valamelyik versenyzőről úgy készült kép, hogy bent a szobában szaltózik. A koronavírus-járvány azonban merőben új forgatókönyvet írt a sportolók felkészítésére, és bizony előtérbe került az otthoni munka – amit természetesen az edzők ellenőriznek.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány rendszeresen felhív, kiadja a feladatokat, ezeket megcsinálom, felveszem videóra, és elküldöm neki, így működik a munka – mondja újpesti házukban a juniorválogatott, 16 éves Medved Regina a Magyar Nemzetnek.Nekem van itthon egy két és fél méteres gerendám, ami éppen fele a versenygerendának, de ezen is tudok edzeni, kicsit kint a kertben is, és szívesen megyek el futni. A szabadidőmben nagyokat sétálok a kutyámmal, Eperkével. Én úgy vagyok beosztva, hogy hetente kétszer tudok elmenni a tornacsarnokba edzeni, vagyis sokkal ritkábban, mint ahogy megszoktam, és bizony hiányzik a régi pörgés.”

Az országban bezártak a tornacsarnokok, kivéve a budapesti, központi csarnokot, ahol a női válogatott fővárosi tagjai szigorú biztonsági intézkedések mellett készülnek. Egyszerre maximum öten edzhetnek a csarnokban, nem használhatják a tömegközlekedési eszközöket, és a szállításba a Magyar Tornaszövetség kisbusza is besegít. Az edzéseken megszüntették az asszisztálást, a közvetlen testi kontaktust, ami pedig alapvető a tornasportban.

A 17 éves Schermann Bianka hozzátette, hogy a cinkotai otthonába hazavitt egy dobbantót, arról tud ugrani, de csak óvatosan, nehogy a fejét beverje a plafonba.

A teljes cikket, további fotókkal itt találja!

Medved Regina és Eperke
Medved Regina és Eperke

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik