Torna: nagy erőpróba vár a magyar versenyzőkre

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.11.28. 17:30
Címkék
Az idei év utolsó nagy erőpróbája vár hétvégén a magyar tornászokra, akik péntektől vasárnapig a csapatbajnokság második fordulójában és az egyéni mesterfokú bajnokságon csatáznak majd egymással a győri Olimpiai Sportparkban.

A pénteki nyitó napon négy számban is érmeket osztanak, mivel a csapatbajnoki címek és az egyéni összetett győzelmek is ekkor dőlnek el.

A férfiaknál a tavaszi első forduló után a címvédő FTC áll az élen, ám Győrben nem számíthat majd egyik legjobbjára, a sérüléssel bajlódó Dudás Ádámra, illetve Schweigert Dávidra sem. A második helyről a BHSE kezdi majd a napot, míg a harmadikról a Győr.

A nőknél a Dunaferr áll az élen, mögötte a Postás és a KSI következik.

A Swietelsky-kupáért kiírt mesterfokú bajnokságon szombaton és vasárnap a szerenkénti döntőkre kerül majd sor, mindkét napon 11 órás kezdéssel.

A verseny legnagyobb hiányzója az olimpiai bajnok Berki Krisztián lesz, aki vállsérülése miatt nem tornázhat Győrben, nézőként viszont kilátogat majd a viadalra.

A nőknél biztosan indul majd Kovács Zsófia, a Dunaferr Európa-bajnoki ezüstérmese, míg az Eb-harmadik Dévai Boglárka szereplése egyelőre kérdéses.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik