HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.02.14 18:13 Frissítve: 2018.02.14 18:13

Torna: Kovács Zsófia májusban mutatja be új gyakorlatait

Kovács Zsófia Európa-bajnoki ezüstérmes tornász májusban, a kiskunfélegyházi nemzetközi versenyen mutatja be először új gyakorlatait.

HIRDETÉS

 

„A Matolay-emlékverseny lesz az első megméretésem májusban, ahol be szeretném mutatni az újonnan tanultakat, hiszen fontos, hogy versenykörülmények között is kipróbáljuk, és az Európa-bajnokságra már tökéletes legyen” – idézi a magyar szövetség szerdai beszámolója a Dunaferr SE sportolóját.

Kovács minden szeren módosít a tavalyi gyakorlatán. Felemáskorláton bekerül egy magasabb értékű elem, talajon pedig két új sora lesz. Az egyik már tavaly, a montreali világbajnokságon is szerepelt a programjában, de akkor nem sikerült végrehajtania.

Gerendán inkább pontosításokat végeznek, egy forgást duplára cserélnek, ugrásban pedig bekerül egy új, a meglévőhöz hasonló erősségű mozdulatsor.

A kolozsvári Európa-bajnokság egyéni összetett versenyének ezüstérmese tavaly bokasérüléssel küzdött, és továbbra is minden héten jár gyúróhoz és gyógytornászhoz.

„Szerencsére már sokkal jobban van a lábam. Hogy stabil legyen, még ráteszem a fáslit talajon és ugráson, de a gerendához már nem használom. Jól mennek az edzések, kiegyensúlyozott vagyok, és szerencsére nincsenek hullámvölgyeim” – nyilatkozta.

A kontinenstornát idén augusztusban Glasgow-ban, a világbajnokságot pedig októberben Dohában rendezik.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.20 00:51:42

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Inkább „kimozgom” magamból a feszültséget, mintsem hogy betokosodjon, s részemmé váljon a gyűlölet. A sport erre is jó módszer, tessék elhinni!

2018.05.17 13:02:46

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Ígéretesen induló karrier, zaklatás, bujkálás és félelem, maradandó hegek és az út a boldogságig.

2018.05.11 10:52:06

Egyéb egyéni RÁC BENEDEK BALÁZS

Identitásképző ragaszkodás a sport világában • Régen minden más volt. Még a klubhűség is.

2018.05.16 23:48:46

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Tucatjával kerülgetnek a futók, amikor a budai rakpartra kanyarodva a piros lámpánál beszorulva kénytelen vagyok a zebrán megállni; nem lehet úgy átvinni a gyerkőcöket a nagyszülőkhöz, hogy a tízperces út alatt ne lássunk vagy harminc bringást; egyre több a tó- vagy folyóátúszó, hamar betelnek a túralétszámok, dagadnak az izmok a fitnesztermekben.

2018.05.11 23:12:50

Egyéb egyéni IGLÓI-NAGY ISTVÁN

ALAPVONAL. Vigyázni kell, sajnos mind gyakrabban olvashatunk a remélhetően mégis egészen elenyésző számú esetről, amikor … bácsi, netán … néni nem éppen a legmegfelelőbben értelmezi az edzői, oktatói szerepkört.

HIRDETÉS
HIRDETÉS