HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.05.18 11:09 Frissítve: 2018.05.18 12:46

Torna: Kiskunfélegyházán kezdődik a nők szezonja

Hétvégén a kiskunfélegyházi Matolay Elek nemzetközi emlékversennyel, illetve az országos szuper-csapatbajnokság első fordulójával kezdetét veszi a női tornászok szezonja.

HIRDETÉS

 

A magyar szövetség közleménye szerint ez a viadal lesz az augusztusi, glasgow-i Európa-bajnokság első válogatóversenye.

Szombaton 15 órától kerül sor a felnőttek egyéni összetett versenyére, amely egyben selejtező a vasárnapi szerenkénti finálékra. A nap végén az egyéni összetett mellett csapatban is bajnokot hirdetnek.

A Matolay-emlékversenyen a szokások szerint egy-egy felnőtt, ifjúsági és serdülő versenyző alkot egy csapatot. Svájci, azeri és dán tornászok mellett a legjobb magyarok is a szerekhez lépnek, így többek között az összetettben Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Zsófia, az ugrásban kontinensbajnoki bronzérmes Dévai Boglárka, továbbá hosszú idő után újra versenyez a sérüléséből felépülő Makra Noémi és Böczögő Dorina.

A szuper-csapatbajnokság első fordulójának eredménye is szombat estére alakul ki, azon a szabályok szerint legalább egy felnőtt versenyzővel rendelkezniük kell a csapatoknak klubbonként. A serdülőkig bárki alkothatja az ötfős együttest, és szerenként mindig a legjobb négy eredménye számít.

Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya úgy fogalmazott, a verseny előnye és rendkívülisége abban rejlik, hogy a fiatalabb, tapasztalatlanabb versenyzők együtt tudnak tornázni a felnőttekkel. Hozzátette, idén az Újpesti TE és a Győri AC is az indulók között lesz.

Vasárnap 10.30-tól kerül sor az emlékverseny szerenkénti döntőire mindhárom korosztályban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.18 23:25:30

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Oké, mindketten festetik a hajukat, és Sly a botoxtól sem riadt vissza, ettől még le a kalappal a »forever young« legendák előtt, hogy képtelenek lankadni.

2018.09.18 11:16:05

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2018.09.17 17:14:57

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Volt, aki a meccse félidejében közölte, elég volt • Niki Lauda az 1979-es Kanadai Nagydíj szabadedzésén sokkolta a világot.

2018.09.17 15:47:26

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Mindössze egy évvel bemutatása után továbbra is kitart a piacvezető Nissan LEAF-et övező lelkesedés Magyarországon. (x)

2018.09.16 23:24:04

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Roppant népszerűek voltunk Szöulban az olimpia napjaiban. Még a taxisofőrök arca is felderült, amikor magyarok szálltak be az autójukba, más kérdés, hogy nem mindig találtak oda a megadott címre.

HIRDETÉS
HIRDETÉS