Torna: Kiskunfélegyházán kezdődik a nők szezonja

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.05.18. 11:09
Hétvégén a kiskunfélegyházi Matolay Elek nemzetközi emlékversennyel, illetve az országos szuper-csapatbajnokság első fordulójával kezdetét veszi a női tornászok szezonja.

A magyar szövetség közleménye szerint ez a viadal lesz az augusztusi, glasgow-i Európa-bajnokság első válogatóversenye.

Szombaton 15 órától kerül sor a felnőttek egyéni összetett versenyére, amely egyben selejtező a vasárnapi szerenkénti finálékra. A nap végén az egyéni összetett mellett csapatban is bajnokot hirdetnek.

A Matolay-emlékversenyen a szokások szerint egy-egy felnőtt, ifjúsági és serdülő versenyző alkot egy csapatot. Svájci, azeri és dán tornászok mellett a legjobb magyarok is a szerekhez lépnek, így többek között az összetettben Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Zsófia, az ugrásban kontinensbajnoki bronzérmes Dévai Boglárka, továbbá hosszú idő után újra versenyez a sérüléséből felépülő Makra Noémi és Böczögő Dorina.

A szuper-csapatbajnokság első fordulójának eredménye is szombat estére alakul ki, azon a szabályok szerint legalább egy felnőtt versenyzővel rendelkezniük kell a csapatoknak klubbonként. A serdülőkig bárki alkothatja az ötfős együttest, és szerenként mindig a legjobb négy eredménye számít.

Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya úgy fogalmazott, a verseny előnye és rendkívülisége abban rejlik, hogy a fiatalabb, tapasztalatlanabb versenyzők együtt tudnak tornázni a felnőttekkel. Hozzátette, idén az Újpesti TE és a Győri AC is az indulók között lesz.

Vasárnap 10.30-tól kerül sor az emlékverseny szerenkénti döntőire mindhárom korosztályban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik