HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.05.18 11:09 Frissítve: 2018.05.18 12:46

Torna: Kiskunfélegyházán kezdődik a nők szezonja

Hétvégén a kiskunfélegyházi Matolay Elek nemzetközi emlékversennyel, illetve az országos szuper-csapatbajnokság első fordulójával kezdetét veszi a női tornászok szezonja.

HIRDETÉS

 

A magyar szövetség közleménye szerint ez a viadal lesz az augusztusi, glasgow-i Európa-bajnokság első válogatóversenye.

Szombaton 15 órától kerül sor a felnőttek egyéni összetett versenyére, amely egyben selejtező a vasárnapi szerenkénti finálékra. A nap végén az egyéni összetett mellett csapatban is bajnokot hirdetnek.

A Matolay-emlékversenyen a szokások szerint egy-egy felnőtt, ifjúsági és serdülő versenyző alkot egy csapatot. Svájci, azeri és dán tornászok mellett a legjobb magyarok is a szerekhez lépnek, így többek között az összetettben Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Zsófia, az ugrásban kontinensbajnoki bronzérmes Dévai Boglárka, továbbá hosszú idő után újra versenyez a sérüléséből felépülő Makra Noémi és Böczögő Dorina.

A szuper-csapatbajnokság első fordulójának eredménye is szombat estére alakul ki, azon a szabályok szerint legalább egy felnőtt versenyzővel rendelkezniük kell a csapatoknak klubbonként. A serdülőkig bárki alkothatja az ötfős együttest, és szerenként mindig a legjobb négy eredménye számít.

Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya úgy fogalmazott, a verseny előnye és rendkívülisége abban rejlik, hogy a fiatalabb, tapasztalatlanabb versenyzők együtt tudnak tornázni a felnőttekkel. Hozzátette, idén az Újpesti TE és a Győri AC is az indulók között lesz.

Vasárnap 10.30-tól kerül sor az emlékverseny szerenkénti döntőire mindhárom korosztályban.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.20 00:51:42

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Inkább „kimozgom” magamból a feszültséget, mintsem hogy betokosodjon, s részemmé váljon a gyűlölet. A sport erre is jó módszer, tessék elhinni!

2018.05.17 13:02:46

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Ígéretesen induló karrier, zaklatás, bujkálás és félelem, maradandó hegek és az út a boldogságig.

2018.05.11 10:52:06

Egyéb egyéni RÁC BENEDEK BALÁZS

Identitásképző ragaszkodás a sport világában • Régen minden más volt. Még a klubhűség is.

2018.05.16 23:48:46

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Tucatjával kerülgetnek a futók, amikor a budai rakpartra kanyarodva a piros lámpánál beszorulva kénytelen vagyok a zebrán megállni; nem lehet úgy átvinni a gyerkőcöket a nagyszülőkhöz, hogy a tízperces út alatt ne lássunk vagy harminc bringást; egyre több a tó- vagy folyóátúszó, hamar betelnek a túralétszámok, dagadnak az izmok a fitnesztermekben.

2018.05.11 23:12:50

Egyéb egyéni IGLÓI-NAGY ISTVÁN

ALAPVONAL. Vigyázni kell, sajnos mind gyakrabban olvashatunk a remélhetően mégis egészen elenyésző számú esetről, amikor … bácsi, netán … néni nem éppen a legmegfelelőbben értelmezi az edzői, oktatói szerepkört.

HIRDETÉS
HIRDETÉS