Torna: két magyar arany a nemzetközi emlékversenyen

MTI MTIMTI MTI
2018.05.20. 16:34
A magyar tornászok a felnőttek között két aranyérmet nyertek a Kiskunfélegyházán rendezett Matolay Elek-emlékverseny, női nemzetközi viadal vasárnapi szerenkénti döntőiben.

A magyar szövetség beszámolója szerint ugrásban az Európa-bajnoki bronzérmes Dévai Boglárka győzött 13.750 ponttal, talajon pedig az összetettben kontinensbajnoki ezüstérmes Kovács Zsófia nyakába került az aranyérem 13.000 ponttal.

Az eredményhirdetés után Dévai elmondta, volt egy kisebb sérülése, így nem tudta a teljes ugrását bemutatni.

„Nagyon örülök, hogy így is sikerült nyernem, már csak azért is, mert az elmúlt időszakban nagyon sokat összpontosítottam a tanulásra, ugyanis most érettségiztem, nyelvvizsgáztam és most fogok felvételizni is" – nyilatkozta a szombathelyi sportoló, aki hozzátette, amint túl lesz a tanulmányi kötelezettségein, ismét teljes mértékben a tornára fókuszál majd, és készül az augusztusi glasgow-i Európa-bajnokságra, ahol egy új ugrást is bemutat.

Kovács Zsófia – aki szombaton egyéni összetettben is nyert – úgy fogalmazott, nagyon jól sikerült számára a verseny, szinte minden gyakorlatával elégedett. „Korláton új gyakorlattal szerepeltem, gerendán kiegyensúlyozottan tornáztam, talajon a régi gyakorlatommal indultam, ugrásban pedig egy leépített egész csavart mutattam be. A fináléban azonban csak gerendán és talajon szerepeltem, mert vállfájdalom miatt a felemás korlátot visszamondtuk" – nyilatkozta.

Mint kifejtette, a talaj kevésbé áll közel hozzá, ezért nagyon elégedett a győzelemmel.

„Összességében elégedett vagyok, elég régen versenyeztem, ez volt számomra az év első viadala. Már nagyon vártam, hogy elkezdődjön számomra is a szezon, a jövő héten folytatódnak a megméretések az eszéki világkupával" – mondta Kovács, a Dunaferr SE sportolója.

Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya úgy értékelt, vegyes képet hozott a Matolay-emlékverseny. A szakvezető kiemelte Makra Noémit, aki majdnem két év után tért vissza, és felemás korláton, illetve talajon is érmet szerzett.

„Böczögő Dorina visszatérésének szintén örülök, közel egy év kihagyást követően kezdett újra tornázni, talajon szép szereplést láthattunk tőle. Kovács Zsófia főleg az egyéni összetett napján nyújtott minőségi teljesítményt" – mondta a szakvezető.

MATOLAY ELEK-EMLÉKVERSENY, SZERENKÉNTI DÖNTŐK
UGRÁS

1. Dévai Boglárka (Szombathelyi SI) 13.750 pont
2. Sütő-Tuuha Ágnes (izlandi) és Péter Sára Eszter (Postás SE) 13.250

FELEMÁS KORLÁT
1. Barbora Mokosová (szlovák) 13.400 pont
2. Makra Noémi (TC Békéscsaba) 12.000
3. Mette Hulgaard (dán) 11.500

GERENDA
1. Mokosová 13.300 pont
2. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) 12.700
3. Radoslava Kalamárová (szlovák) 12.200

TALAJ
1. Kovács Zs. 13.000 pont
2. Böczögő Dorina (MTK) 12.900
3. Makra 11.800

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek