HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.07.13 10:45 Frissítve: 2018.07.13 10:49

Torna: hétvégén rendezik meg a szerenkénti ob-t

Szombaton és vasárnap Budapesten rendezik a tornászok szerenkénti országos bajnokságát, amely a férfiak mezőnyében az augusztusi Európa-bajnokságon való szereplésről nem dönt.

HIRDETÉS

A magyar szövetség sajtóközleménye szerint a glasgow-i kontinensviadalra a férfiak számára az első válogató múlt héten volt, a második pedig a jövő hétvégi román, lengyel, magyar közös rendezésű verseny lesz Tatán, azt követően hirdetik ki az utazó csapatot.

A nők az Európa-bajnokság előtt már csak most lépnek a szerekhez a nyilvánosság előtt, vagyis a hétvégén adják elő utoljára a gyakorlataikat téthelyzetben.

„Ezen a versenyen fogjuk eldönteni az Európa-bajnokságra utazó csapatot, amit vasárnap hirdetek ki. Az országos bajnokságon Dévai Boglárka csak ugrásban fog indulni, szeretnénk, ha az Eb-re készülve bemutatná új gyakorlatát. A többiek négy szeren szerepelnek"  – nyilatkozta Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya.

A Központi Tornacsarnokban sorra kerülő szerbajnokság mindkét napon 10.30-kor kezdődik. A férfiak szombaton talajon, lólengésben és gyűrűn, vasárnap pedig ugrásban, korláton és nyújtón szerepelnek. A nők az első napon ugrásban és felemáskorláton versenyeznek, a másodikon pedig gerendán és talajon.

A férfiaknál a BHSE tornászai közül Kállai Zoltán, Vecsernyés Dávid, Földes Márton, Vida Kornél, Csorvási Soma és Kiss Balázs, az FTC-Ybl Tervező részéről Babos Ádám, Boncsér Krisztián és az amerikai-magyar kettős állampolgárságú Ryan Sheppard is indul.

A nőknél ott lesz a mezőnyben az ugrásban Európa-bajnoki bronzérmes Dévai Boglárka, valamint többek között Böczögő Dorina, Makra Noémi, Al-Salty Dália, Fehér Nóra és Péter Sára is. A tavaly egyéni összetettben Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Zsófia hasizomsérülés miatt nem indul, és az augusztusi, glasgow-i kontinenstornát is ki kell hagynia.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.19 00:32:53

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL.A sportolók a nehéz feladatokkal járó kényelmetlenségek iránt is toleránsabbakká válnak, könnyebben lépnek ki komfortzónájukból. Ha egy-egy feladat igazán fontos számukra, hatalmas energiákat képesek mozgósítani.

2018.11.17 23:29:09

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Az olimpia a fő kérdés, az, hogy a NOB mit szólna egy, a legfényesebb csillagait vesztett sportághoz, amely a Phelps-érának köszönhetően jelenleg minden korábbinál nagyobb súlyt képvisel a játékokon.

2018.11.16 17:13:19

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2018.11.15 13:47:44

Egyéb egyéni PÓR KÁROLY

INTERJÚ. „Sportértékről fölösleges is beszélni, a UFC üzleti vállalkozás” – S. Kovács Ádám a küzdősportokról, Mayweatherről.

2018.11.09 23:06:22

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Örüljünk, amíg egy lausanne-i irodában nem kezdenek olyan címmel kommünikét fogalmazni, hogy a „Következő olimpia érdeklődés hiányában elmarad.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS