HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.07.13 10:45 Frissítve: 2018.07.13 10:49

Torna: hétvégén rendezik meg a szerenkénti ob-t

Szombaton és vasárnap Budapesten rendezik a tornászok szerenkénti országos bajnokságát, amely a férfiak mezőnyében az augusztusi Európa-bajnokságon való szereplésről nem dönt.

HIRDETÉS

A magyar szövetség sajtóközleménye szerint a glasgow-i kontinensviadalra a férfiak számára az első válogató múlt héten volt, a második pedig a jövő hétvégi román, lengyel, magyar közös rendezésű verseny lesz Tatán, azt követően hirdetik ki az utazó csapatot.

A nők az Európa-bajnokság előtt már csak most lépnek a szerekhez a nyilvánosság előtt, vagyis a hétvégén adják elő utoljára a gyakorlataikat téthelyzetben.

„Ezen a versenyen fogjuk eldönteni az Európa-bajnokságra utazó csapatot, amit vasárnap hirdetek ki. Az országos bajnokságon Dévai Boglárka csak ugrásban fog indulni, szeretnénk, ha az Eb-re készülve bemutatná új gyakorlatát. A többiek négy szeren szerepelnek"  – nyilatkozta Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya.

A Központi Tornacsarnokban sorra kerülő szerbajnokság mindkét napon 10.30-kor kezdődik. A férfiak szombaton talajon, lólengésben és gyűrűn, vasárnap pedig ugrásban, korláton és nyújtón szerepelnek. A nők az első napon ugrásban és felemáskorláton versenyeznek, a másodikon pedig gerendán és talajon.

A férfiaknál a BHSE tornászai közül Kállai Zoltán, Vecsernyés Dávid, Földes Márton, Vida Kornél, Csorvási Soma és Kiss Balázs, az FTC-Ybl Tervező részéről Babos Ádám, Boncsér Krisztián és az amerikai-magyar kettős állampolgárságú Ryan Sheppard is indul.

A nőknél ott lesz a mezőnyben az ugrásban Európa-bajnoki bronzérmes Dévai Boglárka, valamint többek között Böczögő Dorina, Makra Noémi, Al-Salty Dália, Fehér Nóra és Péter Sára is. A tavaly egyéni összetettben Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Zsófia hasizomsérülés miatt nem indul, és az augusztusi, glasgow-i kontinenstornát is ki kell hagynia.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.13 15:06:14

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Varga Roli, Szász Kitti és Kálnoki-Kis Dávid megmutatta az övét és leesett az állunk! (X)

2018.07.13 14:02:59

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az idei nemzetközi eredmények alapján a magyarok közül öten is a világ élmezőnyéhez tartoznak.

2018.07.12 15:53:55

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Több mint harminc sportág közül lehet választani a legsportosabb nyári fesztiválon.

2018.07.05 21:35:51

Egyéb egyéni GALAMBOS DÁNIEL, TUMBÁSZ HÉDI (fotó)

Juhász Adrián besegít a családi gazdaságba, míg a szabadidejét igyekszik kislányával, Dézivel tölteni.

2018.07.02 00:25:56

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL A megalomániával az a baj, hogy önmozgása van. Ha a pénz, tehát az üzlet szempontjai vezérlik, esély sincs a megálljra. A futball a legjobb példa rá.

HIRDETÉS
HIRDETÉS