Torna: hazatér Üzbegisztánba a németek olimpiai ezüstérmese

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.02.20. 11:18
A Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) határozata szerint a jövőben szülőhazája, Üzbegisztán színeiben versenyezhet Okszana Csuszovityina, aki a 2008-as pekingi olimpián Németországot képviselve nyert ezüstérmet.

A német szövetség (DTB) – amely kedden számolt be a döntésről – már korábban hozzájárulását adta ahhoz, hogy a 2006 óta Németországot képviselő 37 esztendős sportoló a továbbiakban szülőhazájának színeiben versenyezhessen.

„Honosítása óta Okszana nagyon sokat tett a német női tornáért, egyéniben és csapatban is nagy sikereket ért el” – mondta Rainer Brechtken, a DTB elnöke, majd hozzátette, semmi okuk nem volt arra, hogy akadályozzák a tornász országváltását.

Csuszovityina fia, Aliser leukémiája miatt költözött Németországba, mivel ott tudott megfelelő kezelést biztosítani neki.

Csuszovityina 1992-ben olimpiai bajnok volt csapatban – még a Független Államok Közössége színeiben –, emellett három világbajnoki és egy Európa-bajnoki címet is nyert, a vb-ken összesen 11, a kontinensviadalokon pedig négy érmet szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik