Torna: Böczögő egy hónappal a műtétje után már a gerendán

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.04. 19:24
null
Böczögő Dorina a tavalyi ob-n (Fotó: Tumbász Hédi, 2019)
Böczögő Dorina kétszeres olimpikon tornász egy hónappal ezelőtti vállműtétjét követően gerendán már elemeket is gyakorol.

 

Az Európa-bajnoki nyolcadik helyezett tornász az M4 Sport Sporthíradó című műsorában pénteken azt mondta: miután jól sikerült a műtétje, másnap már gyógytornázott, azóta pedig az edzéseket is el tudta kezdeni.

„Még jelenleg is sok gyógytorna van a programomban, valamint erősítés, viszont gerendán már elkezdtem az elemeimet visszahozni, szóval szépen lassan alakulok” – nyilatkozta a 2008-as és a 2012-es olimpián induló Böczögő. Hozzátette: a gerenda a többihez képest „aránylag kéz nélküli szer”.

Böczögőnek a teljes intenzitású edzésekre még várnia kell, a szerek közül pedig „alighanem a korlát áll vissza legkésőbb a normál kerékvágásba”.

„Még néhány hét, és ott is el tudom kezdeni az edzéseket. Viszont szépen lassan, fokozatosan” – mondta Böczögő, aki október elején, a szombathelyi világkupán valószínűleg még így is csak nézőként tud majd jelen lenni, hiszen addigra aligha lesz százszázalékos állapotban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik