Torna: Böczögő Dorina GP-arannyal hangolt a vb-re

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.26. 19:44
null
Böczögő Dorina összetett elsőségnek örülhetett (Fotó: Földi Imre, archív)
A nőknél Böczögő Dorina győzött, míg a férfiaknál Vágner Levente szerepelt a legjobban versenyzőink közül, a negyedik helyen végzett a tornászok szombathelyi VII. Magyar Grand Prix-jén az egyéni összetett fináléban.

A férfiaknál a magyar válogatottból Vágner Levente volt a legjobb, aki valamennyi szeren kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, és a negyedik helyen végzett. A magyarok közül Babos Ádám került még be az első hatba, ötödikként zárt. A többi válogatott kerettag is kitett magáért, minden szeren bejutott magyar versenyző a szerenkénti döntőkbe az erős mezőnyben, van, ahol ketten is.

A legjobb magyarok: Kardos Botond talajon másodikként, gyűrűn és ugrásban Vlacsil Attila ötödikként, korláton Dudás Norbert ötödikként és nyújtón Vecsernyés Dávid a hatodik pozícióban. Hidvégi Vid végül a lólengés mellett gyűrűn és nyújtón is szerepelt. Lólengésben 14.800 ponttal másodikként lett döntős az Eb-bronzérmes szlovén Saso Bertoncelj mögött.

A nőknél Böczögő Dorina magabiztosan, 53.800 ponttal nyerte meg a Magyar Grand Prix-t., felemáskorlát-, talaj- és gerendagyakorlatában egyaránt jó teljesítményt nyújtott. Két szeren, talajon és gerendán is elsőként jutott a vasárnapi szerenkénti fináléba. A magyarok közül Divéky Luca lett a harmadik, aki több szeren is kiegyensúlyozott versenyzést mutatott be. Dévai Boglárka ugrásban ismét magas pontszámot kapott, 14.250 ponttal, a szlovén Teja Belakkal – aki az összetettben a dobogó második fokára állhatott – holtversenyben az első helyről várhatja az ugrás fináléját.

„Nagyon örülök, hogy megnyertem az egyéni összetettet, ráadásul nem ez volt az első győzelmem a szombathelyi Magyar Grand Prix-n. Az ugrásom miatt el vagyok keseredve, első szerként kezdtem, talán ezért is ronthattam el, legutóbb az ob-n is hibáztam. Gerendagyakorlatommal kifejezetten elégedett vagyok, már zsinórban ötödik alkalommal sikerült fent maradnom a szeren. A felemás korlátomban új elemem a leugrás, és úgy érzem, itt most igazán jól sikerült kiviteleznem. A talajgyakorlatom nem volt teljesen pontos, ennek ellenére elégedett vagyok az itt nyújtott teljesítményemmel" – értékelt az aranyérmes Böczögő.

A viadal mind a férfi-, mind a női válogatott számára a második vb-válogató is volt egyben, a szövetségi kapitányok hétfőn hirdetik ki a válogatóversenyek eredményét. Mint ismeretes, a tornászok helyezési pontokat kapnak, így alakul ki a vb-válogató sorrendje, és a férfiaknál a két válogató után két fő az eredmény, öt fő pedig jelölés alapján kerül a csapatba. A nőknél négyen az eredmények, hárman jelölés alapján lesznek csapattag. A Magyar Grand Prix vasárnap 15 órától a szerenkénti finálékkal folytatódik az Aréna Savariában.

TORNA, VII. MAGYAR GP, SZOMBATHELY
Egyéni összetett. Férfiak.
1. Ahmet Onder (Törökország) 86.400, 2. Alekszander Satilov (Izrael) 86.000, 3. Ferhat Aricab (Törökország) 84.800, 4. Vágner Levente (Magyarország) 83.700, 5. Babos Ádám (Magyarország) 83.200, 6. Fabian Leimlehner (Ausztria) 83.100
Nők. 1. Böczögő Dorina (Magyarország) 53.800, 2. Teja Belak (szlovén) 52.600, 3. Divéky Luca (Magyarország) 50.800, 4. Barborá Mokosová (Szlovákia) 50.700, 5. Csillag Tünde (Magyarország) 50.400, 6. Tjasa Kysselef (Szlovénia) 49.600

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik