Torna: Berki sérülés miatt nem indul a mesterfokú bajnokságon

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2014.10.21. 11:24
Nem indul jövő héten a tornászok mesterfokú bajnokságán Berki Krisztián – a lólengésben immár háromszoros világbajnok tornász orvosi tanácsra marad távol a békéscsabai viadaltól.

Kovács István tanítványa már a nanningi vb-n is vállfájdalommal lépett pódiumra, itthon pedig az orvosi konzílium megállapította, hogy vállában gyulladás és ízületi kopás van. Előbbi injekcióval, valamint gyógyszeresen gyógyítható, utóbbi viszont leginkább csak műtéttel...

„Erre mi nem hajlunk – jelentette ki Kovács István edző. – Nem tudjuk ugyanis, mi lenne a vége. A fájdalom eddig is megvolt, kezeltük, a jövőben is figyelni kell rá. A gyulladásra a múlt héten kapott Krisztián injekciót, szerdán is fog, akkor újabb konzultációt tartanak az orvosok. A munkával viszont nem állhatunk le addig sem, hiszen akkor az ízület beszűkül. Lovon persze nem gyakorolunk, ám rengeteg olyan kiegészítő feladat van, melyet végezhet Krisztián."

A mester természetesen nem egyedül döntött, mint mindent, ezt is megbeszélte Berki Krisztiánnal, az olimpiai bajnok is szeretné elkerülni a műtétet.

„Egész pályafutásom során féltem attól, mi lesz, ha olyan sérülésem lesz, hogy kés alá kell feküdnöm. És a kezemet még inkább féltettem, hiszen azzal dolgozom – mondta az olimpiai bajnok. – Az biztosnak tűnik, hogy a fájdalmat a gyulladás okozza, ami kezelhető az injekcióval. Egyelőre egyet kaptam, valamelyest enyhült is a fájdalom. Ilyennel még sohasem találkoztam, mióta sportolok, úgy fájt a vállam, hogy még aludni sem tudtam rendesen, már-már elviselhetetlen volt. Nagyon remélem, hogy szép lassan elmúlik, és decemberben már teljes értékű munkát végezhetek. Azt pedig, hogy nem indulhatok a mesterfokú bajnokságon, őszintén sajnálom, ezek a versenyek mindig jó hangulatúak, szerettem volna hazai pályán is szépen bemutatni a gyakorlatomat..."

No meg persze megvédeni a bajnoki címét – Berki távollétében viszont megnyílik az út mások előtt a lólengés aranyérmének megszerzésére. Ám attól, hogy olimpiai bajnokunk nem indul a mesterfokú bajnokságon, ott lesz Békéscsabán, a lelátóról követi végig az október 28. és 30. közötti versenyt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik