Torna: Berki Krisztián válla szépen javul

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.21. 16:40
Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Berki Krisztián válla a várakozásoknak megfelelően egyre jobb állapotban van, továbbá nézőként részt vesz a jövő hétvégén rendezendő, Swietelsky Kupáért zajló Mesterfokú Bajnokságon is.

Berki vállproblémája miatt egy beavatkozáson esett át szeptember végén, majd nem sokkal később meg is kezdte a rehabilitációt, amelynek segítségével jelentősen javult az állapota. A rendszeres gyógytornának és a kiegészítő kezeléseknek köszönhetően sokat lazult válla, a beavatkozást végző orvosi csapat is úgy látja, hogy jó úton halad a gyógyulás felé. Ha továbbra is ilyen ütemben fejlődik, akár már januárban visszatérhet a tornaterembe, és megkezdheti az erősítéseket.

Az olimpiai bajnok a december 1–3. között megrendezendő győri Mesterfokú Bajnokságra is ellátogat, hogy a nézőtérről szurkoljon sporttársainak az év egyik legrangosabb hazai tornaversenyén, a lólengésspecialistával a megmérettetés első két napján találkozhatunk. A Mesterfokú Bajnokság első napján, pénteken rendezik a csapatbajnokságot is, amely egyben a Swietelsky Kupáért zajló egyéni összetett verseny is.

Berki Krisztián:Egészen jól haladok a gyógytornával, lazul a vállam, egyre nagyobb mozgástartománya van. A legutóbbi orvosi konzultáció is ezt erősítette meg. Sokat kell nyújtani, és már komolyabb feladatokat is végezhetek. A masszázs belépett a terápiás kezelésembe, illetve heti egy alkalommal vizes gyógytornát is kell végeznem, pont tegnap voltam az elsőn, és elég fárasztó volt, de nagyon hasznos. Minimális fájdalmaim még vannak a gyógytorna közben, de szerencsére, amikor a hétköznapi dolgokat csinálom, akkor már egyre kevésbé jönnek elő fájdalmak. Kokó bával úgy tervezzük, hogy remélhetőleg januárra már teljesen visszatér a kezem mozgástartománya, és akkor a tornatermi erősítéseket is el tudom kezdeni. 5–6 hónapot mondtak a rehabilitációra, nyilván ez test- és emberfüggő, hogy ki mennyire gyorsan fejlődik. Nagyon várom már, hiányzik a tornatermi rész, de türelmesnek kell lennem, és talán ez is hozzátartozik a profi sportolói élethez, hogy be kell tartanom minden utasítást, nagyon oda kell figyelnem, nehogy rásérüljek, és még nagyobb probléma legyen. Az a szerencsém, hogy időben vagyok, hiszen jelenleg holtszezon van, itthon is már csak a Mesterfokú van hátra, ahol nézőként leszek ott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik