Torna: Berki győzelemmel zárta a szezont Japánban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.10. 15:35
Szenzációsan szerepelt az olimpiai, világ és Európa-bajnok Berki Krisztián Japánban a tornászok Toyota-kupáján, ahol megnyerte a lólengést.

Az olimpiai bajnok az előzetes tervek szerint 6.7-es kiindulójú lólengés gyakorlatát mutatta be, szinte hibátlanul, a bírók 15.550 ponttal értékelték teljesítményét, és ezzel megszerezte az első helyet. A korábban meghívásos Toyota-kupa különlegessége, hogy itt csak egy alkalommal mutatkoztak be a tornászok, és ez alapján hirdettek eredményt.

Berki Krisztián számára ezzel véget ért az idei versenyszezon, amely százszázalékosan zárult, hiszen minden megmérettetésen, ahol közel egyéves kihagyása után ősszel a szerhez lépett, aranyérmes lett.

„Nagyon jól ment minden Japánban, egy hiba ugyan volt a gyakorlatomban, leléptem az ellenolló kézállásból, pont úgy mint a szombathelyi világkupaversenyen, de utána jól végigcsináltam, és a leugrás is egész jó lett. Összességében elégedett vagyok, az elmúlt időszakban sikerült bemutatnom minden versenyen azt, amit elterveztünk Kokó bával (Kovács István edző – a szerk), és ezt szeretnénk folytatni jövőre is. Jó volt kijönni Japánba, mert szeretem ezt az országot, örültem, hogy ilyen jó szellemiségben versenyezhettem, az emberek nagyon kedvesek, és figyelnek mindenkire, hogy a lehető legjobban érezze magát, és ezáltal a verseny is jól sikerüljön” – mondta Berki Krisztián.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik