Tokió 2020: jövő június végéig lezárul a selejtezős időszak

Vágólapra másolva!
2020.04.08. 09:37
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) véglegesítette az idén nyárról jövőre halasztott tokiói játékok kvalifikációs időszakának zárását, amely 2021. június 29-én lesz. Az utazó sportolók végleges névsorát jövő július 5-ig kell majd leadni.

A módosításra azért is szükség volt, mert a jelenlegi időszakban a sportolók túlnyomó többsége csak korlátozott mértékben tud edzésmunkát elvégezni, s kvalifikációs versenyek rendezésére nincs lehetőség. A döntés során a NOB egyeztetett a nyári olimpiai sportágak szövetségével (ASOIF). A nemzetközi sportági szövetségek feladata meghatározni a kvalifikáció határidejét, ennek bele kell férnie a NOB által most bejelentett, jövő június végéig tartó időszakba.

A NOB kedden azt is közölte, hogy a kvalifikációs rendszer átalakítását a lehető leghamarabb minden részletre kiterjedően befejezik. Azok a sportolók és országok, amelyek korábban már kvótát szereztek a tokiói olimpiára, a halasztás ellenére megtartják indulási jogukat. Korábban a rendelkezésre álló kvóták 57 százaléka talált gazdára, és 5000 hely még kiadó.

A nyárról elhalasztott tokiói olimpia 2021. július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik