Tömegsport: több hidat is lezárnak vasárnap délelőtt futóverseny miatt

Vágólapra másolva!
2017.09.08. 18:52
Forgalomkorlátozásokat vezetnek be a fővárosban a Wizz Air Budapest Félmaraton futóverseny miatt vasárnap, délelőtt lezárják egyebek mellett a Lánchidat és a Szabadság hidat – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Azt írták, hogy a sporteseményt a Városliget, az Andrássy út, a József Attila utca, a Széchenyi István tér, a Lánchíd, a budai és a pesti alsó rakpart, az Attila út, a Lánchíd, a Szabadság híd, a Nyugati téri felüljáró, a Váci út, a Bajcsy-Zsilinszky út és a Dózsa György út egy-egy részének szakaszos lezárásával rendezik meg.

A BKK kéri a fővárosban utazókat, hogy aki teheti, válassza a kötött pályás közösségi közlekedési eszközöket, elsősorban a metró- és a villamosvonalakat.

A futóverseny rajthelye, a Városliget kényelmesebb megközelítése érdekében reggel szükség szerint a megszokottnál sűrűbben indítják a kisföldalattit. A forgalomkorlátozások miatt sok járat menetrendje módosul, ezért arra kérik az utasokat, hogy indulás előtt tájékozódjanak a BKK honlapján, a BKK Futár vagy a BKK Info alkalmazásban.

A vasárnap 9 órakor rajtoló futóverseny útvonala: Olof Palme sétány - Hősök tere - Andrássy út - József Attila utca - Széchenyi István tér - Lánchíd-Clark Ádám tér - Lánchíd utca - Apród utca - Attila út - Alagút utca - Clark Ádám tér - Fő utca - Jégverem utca - Bem rakpart - Halász utcai lehajtó - budai alsó rakpart - Pázmány Péter sétány - Műegyetem rakpart - Szent Gellért tér - Szabadság híd - Fővám tér - Közraktár utcai lehajtó - pesti alsó rakpart - Széchenyi István tér - József Attila utca - Bajcsy-Zsilinszky út - Nyugati téri felüljáró - Váci út - Lehel út - Dózsa György út - Hősök tere - Olof Palme sétány.

A mezőny elhaladása idején időszakos forgalomkorlátozások lesznek – hangsúlyozták.

Lezárják egyebek mellett a pesti alsó rakpartot reggel 7 és fél 12 között, a budai alsó rakpartot a Margit hídtól a Rákóczi hídig 8 és 10 között, a Hősök terét 9-től délig, az Andrássy út - József Attila utca - Széchenyi István tér - Lánchíd útvonalat nagyjából 9-től 10-ig, a Szabadság hidat és a Közraktár utcai lehajtót pedig fél 10-től 11-ig.

Változik a közösségi közlekedés is. A futóverseny rajthelye, a Városliget kényelmesebb megközelítése érdekében reggel szükség szerint a megszokottnál sűrűbben jár a kisföldalatti. A 2-es villamos várhatóan fél 10 és fél 12 között rövidített útvonalon, a Közvágóhídtól a Boráros térig halad.

A 4-es és a 6-os villamos nagyjából 9-től fél 10-ig három szakaszon, megosztva közlekedik. A dél-budai végállomástól a Blaha Lujza térig megy, a Széll Kálmán tértől az Oktogonig, a Blaha Lujza tér és a Király utca / Erzsébet körút megállóhely között pedig egyetlen villamosszerelvény közlekedik oda-vissza. Ebben az időszakban az Oktogonon gyalogosan sem lehet átjutni - hívták fel rá a figyelmet.

Az 5-ös busz várhatóan 9 és 10 között mindkét irányban módosított útvonalon jár. A 9-es busz 9-től fél 12-ig két szakaszon, megosztva közlekedik: Kőbánya alsó vasútállomás felől a Deák Ferenc térig, Óbuda, Bogdáni úttól pedig a Nyugati pályaudvarig.

A 15-ös és 115-ös busz ugyanebben az időszakban szintén két szakaszon, megosztva jár: az Árpád hídi és a Gyöngyösi utcai metrómegálló felől a Kossuth Lajos térig, míg a Boráros tértől a Deák Ferenc térig.

A 16-os busz nagyjából 9 és fél 12 között nem közlekedik. A budai Vár ebben az időszakban a Széll Kálmán tér felől a sűrűbben indított 16A busszal közelíthető meg.

A 19-es villamos várhatóan negyed 10 és negyed 11 között két szakaszon, megosztva jár: a kelenföldi vasútállomástól a Clark Ádám térig, a Bécsi út / Vörösvári út felől pedig a Batthyány térig

Mindkét irányban módosított útvonalon halad 9-től délig a 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as busz.

A 41-es villamos várhatóan negyed 10 és negyed 11 között a Frankel Leó úttól a Móricz Zsigmond körtérig a 17-es villamos vonalára terelve közlekedik.

A 47-es és a 49-es villamos fél 10 és 10 között a dél-budai végállomástól módosított útvonalon csak a Clark Ádám térig, majd 11-ig a Batthyány térig visz utasokat. Mindkét irányban módosul az 56-os villamospótló busz útvonala is 9 és 10 között, valamint a 70-es és a 78-as trolibuszé 6-tól délután fél 2-ig.

A 72-es trolibusz nagyjából 10 és 12 között két szakaszon jár: az Orczy tértől a Deák Ferenc térig, valamint a Nyugati pályaudvar és a Munkácsy Mihály utca között. A 73-as trolibusz nem jár 10-től fél 12-ig. Módosított útvonalon közlekedik a 75-ös trolibusz a Jászai Mari tér felé délelőtt és kora délután, míg a Puskás Ferenc Stadion felé csak délelőtt.

Szintén változik a 83-as trolibusz útvonala nagyjából fél 10 és 11 között. Két szakaszon, megosztva jár a 105-ös busz 9-től délig a Gyöngyösi utcai és a Mexikói út metrómegálló, valamint az Apor Vilmos tér és a Déli pályaudvar között.

Mindkét irányban módosul a 178-as busz útvonala is, nagyjából 9-től 10-ig – írták a közleményben, amely teljes terjedelmében a http://bkk.hu/2017/09/forgalomkorlatozasok-belvarosban-wizz-air-budapest-felmaraton-miatt-szeptember-10-en/ címen olvasható.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik