Tollaslabda-vb: Krausz Gergelyt a világelső búcsúztatta

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.08.23. 20:04
Krausz Gergely két játszmában kikapott a világelső Szon Van Hótól a glasgow-i tollaslabda-világbajnokság férfi egyes versenyének második fordulójában, így nem jutott be a nyolcaddöntőbe.

A 21 esztendős magyar bajnok az első fordulóban az osztrák, míg a dél-koreai játékos a finn bajnokot búcsúztatta.

A szerdai mérkőzés elején fej fej mellett haladtak a felek, ám a világelső 4:3 után ellépett és a technikai szünethez már az ő 11:3-as előnyével érkeztek. Krausz a folytatásban 17:13-ra felzárkózott, de Szon Van Ho ezt követően lezárta a szettet.

A második játszmában rögtön magához ragadta az előnyt a dél-koreai tollaslabdázó (3:0), majd a különbséget a szett közepén következő pihenőig megduplázta (11:5). A játszmát a végső győzelemre is esélyes Szon Van Ho esélyeshez méltó játékkal zárta le, ezzel búcsúztatta a tisztesen helytálló Krauszt.

A pécsi Multi Alarm SE játékosa – az első férfi tollaslabdázónk, aki kvalifikáció alapján jutott ki világbajnokságra – volt a vb egyetlen magyar résztvevője.

„Gergő korábban még nem találkozott ilyen előkelő helyen jegyzett játékossal, mindent megtett, ez ennyire volt elég” – értékelt Csorba József, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek.

Hozzátette: tollaslabdában a világ 10-12 legjobbja és az utánuk következők között óriási a különbség. Hangsúlyozta, a cél az, hogy a 2020-as olimpiáig Krausz ezt minél jobban csökkentse.

TOLLASLABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, GLASGOW
FÉRFI EGYES
A 16 közé jutásért

Szon Van Ho (dél-koreai, 1.)–Krausz Gergely 2:0 (13, 9)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik