Tollaslabda Eb: Kőrösi Ágnes bejutott a legjobb 32 közé

Vágólapra másolva!
2017.04.25. 21:19
Kőrösi Ágnes a legjobb 32 közé jutott a Koldingban zajló tollaslabda Európa-bajnokságon. Ugyanez nem sikerült Sárosi Laurának, valamint a férfiaknál Krausz Gergelynek.

Kőrösi Ágnes a litván bajnok Akvile Stapusaityte ellen lépett pályára a keddi első fordulós mérkőzésen. A nyitó szett rendkívül szorosan alakult, mindkét játékos vezetett két ponttal, ám a hajrában a magyar tollaslabdázó koncentrált jobban. A folytatásban Kőrösi egyre jobban belelendült, s végül a második játszmát simán hozva jutott tovább.Kőrösi Ágnes a litván bajnok Akvile Stapusaityte ellen lépett pályára a keddi első fordulós mérkőzésen. A nyitó szett rendkívül szorosan alakult, mindkét játékos vezetett két ponttal, ám a hajrában a magyar tollaslabdázó koncentrált jobban. A folytatásban Kőrösi egyre jobban belelendült, s végül a második játszmát simán hozva jutott tovább.

Szerdán Kőrösi az orosz Jevgenyija Koseckaja ellen lép pályára a 32 között, míg párosban Varga Orsolyával az olasz Silvia Garino, Lisa Iversen kettőssel mérkőzik a dániai kontinensviadalon.

Sárosi Laura a francia bajnok Delphine Lansac ellen játszott, aki mindkét korábbi összecsapásukat megnyerte. A két riói olimpikon mérkőzésén ezúttal Sárosi kezdett jobban, ellenfele hibáit kihasználva 5–1-re elhúzott, ám 6–6-nál a francia beérte. Ezt követően fej fej mellett haladtak egészen 19–19-ig, egyikük sem tudott két pontnál nagyobb előnyt kiharcolni. A magyar játékos egy szettlabdát hárított, ám a második lehetőségével már élt Lansac.

A második játszma hasonlóan szorosan folytatódott, ám a technikai szünetre hárompontos, 11–8-as előnyre tett szert Lansac, majd ezt a pihenő után további hárommal megtoldva 14–8-as fórt alakított ki. Ekkora hátrányt pedig már nem tudott ledolgozni Sárosi Laura, aki nagy küzdelemben, 43 perc alatt elvesztette a találkozót.

Az április elején ob-t nyerő Krausz Gergelyt a cseh bajnok, Milan Ludík múlta felül két szettben a keddi első fordulós összecsapáson. Az első, sima játszma után a másodikban sokáig tartotta a szoros eredményt a Multi Alarm SE-ben versenyző Krausz, ám végül a második szettet is a cseh nyerte.

TOLLASLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, KOLDING
Férfiak, a 32 közé jutásért
Ludík (cseh)–Krausz 2:0 (9, 14)
Nők, a 32 közé jutásért
Kőrösi
–Stapusaityte (litván) 2:0 (19, 13)
Lansac (francia)–Sárosi 2:0 (20, 14)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik