Tollas: az olimpia miatt elhalasztották a jövő évi vb-t

MTI MTIMTI MTI
2020.05.01. 16:00
A koronavírus-járvány következtében jövő nyárra halasztott tokiói olimpia miatt augusztusról november végére tolták a 2021-es tollaslabda-világbajnokságot.    

Az már április elején felvetődött, hogy új időpontot kell keresni a spanyolországi Huelvában rendezendő viadalnak, miután az ötkarikás játékokra 2021. július 23. és augusztus 8. között kerül sor.

„Ez a lépés lehetővé teszi, hogy lefolytassuk az olimpiát és a világbajnokságot mindenki számára egyenlő méltányossággal”– jelentette be pénteken a sportág nemzetközi szövetségének (BWF) elnöke. Poul-Erik Höyer szerint a döntés nyomán a világbajnokság „fényesen ragyoghat” a zsúfolt versenynaptárban.

„Az új menetrend lehetővé teszi a játékosoknak, hogy célzottan készülhessenek 2021 két fő eseményére, az olimpiára és a világbajnokságra”– hangsúlyozta az 54 esztendős dán sportvezető.

Csorba József, a magyar szövetség elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a vb kijelölt időpontja november 29. – december 5., amit a leglogikusabbnak tart a sportág versenynaptárát figyelembe véve.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek