Tokió 2020: megérkezett Japánba az olimpiai láng

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.03.20. 10:35
null
Megérkezett Japánba az olimpiai láng (Fotó: MTI)
Pénteken reggel megérkezett Japánba az olimpiai láng.

A szervezőbizottság tagjai csütörtökön vették át Görögországban a lángot, melyet múlt csütörtökön, a hagyományoknak megfelelően, Olümpiában gyújtottak meg.

A lángot – mely a „Tokió 2020 olimpiai lángváltó” feliratú repülőgéppel érkezett – szerény, visszafogott ünnepség keretében, kis létszámú csoport fogadta a japán légierő – Tokiótól 250 kilométerre északra fekvő – macusimai bázisán. A speciális tartóban szállított lángot a gépben a távol-keleti ország két legendás sportolója, a női birkózás háromszoros olimpiai bajnoka, Josida Szaori és a szintén háromszoros olimpiai aranyérmes cselgáncsozó, Nomura Tadahiro vette át, majd a repülő ajtajában átadták a szervezőbizottság elnökének, Mori Josirónak.

Noha már több neves sportoló is kérte a játékok elhalasztását a koronavírus-világjárvány miatt, a szervezők és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egyelőre tartja magát a július 24-i rajthoz, ami előtt a láng 121 napon át, 47 japán prefektúrán keresztül mintegy 20 ezer kilométert tesz meg a hagyományos lángváltó keretében.

A vírus hatására nem változtatták meg a lángfutás útvonalát, és nézők is jelen lehetnek az utcákon a jelkép elhaladásakor, a szakaszok elejére és végére tervezett ünnepségek viszont elmaradnak.

A tokiói nyári olimpiát a tervek szerint július 24. és augusztus 9. között rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik