Tokió 2020: a spanyol bizottság elnöke szerint jövőre biztos lesz olimpia

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.06. 21:57
null
Alejandro Blanco (jobbra) biztos benne, hogy jövőre megrendezik az ötkarikás játékokat Tokióban (Fotó: AFP)
Alejandro Blanco, a Spanyol Olimpiai Bizottság elnöke biztos benne, hogy jövőre megrendezik az ötkarikás játékokat Tokióban.    

 

„Nem kétséges, hogy lesznek jövőre játékok. A dátum megkérdőjelezése negatív üzenet, mert a tudomány előbb vagy utóbb le fogja győzni a koronavírust”– nyilatkozta szerdán a sportvezető.

Hozzátette, a 206 ország sportolóinak találkozása az egészségügyi és gazdasági válság után azt jelzi majd, hogy sikerült legyőzni a legrosszabbat, ezért ez lesz a történelem legünnepibb olimpiája.

A lehetséges nehézségekről azt mondta, először is minden országban helyre kell állniuk a megszokott körülményeknek, majd a nemzetközi sportági szövetségnek ki kell tűzniük az elhalasztott kvalifikációs események új időpontjait. Ugyanakkor előfordulhat, hogy az egészségügyi feltételek nem lesznek mindenhol adottak, vagy bizonyos helyekről érkező sportolók nem léphetnek be egy-egy országba.

A jövő év potenciális problémája az olimpiai falu kérdése, ugyanis számos apartmant már eladtak, és azokba októberben beköltöznek a tulajdonosok.

„Körülbelül húszezer embernek kell ott laknia. Nem tudom elképzelni az ötkarikás játékokat olimpiai falu nélkül”– vélekedett Blanco.

A tokiói olimpia idén július 24-én kezdődött volna, de március végén az a döntés született, hogy a koronavírus-járvány miatt egy évvel később, jövő július 23. és augusztus 8. között rendezik meg az eseményt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik