Teqball-vb: Sipos Árpád egyéniben bejutott a döntőbe!

Vágólapra másolva!
2018.10.12. 16:15
Sipos Árpád egyéniben bejutott a szombati döntőbe a franciaországi Reimsben zajló 2. teqball-világbajnokságon.

Az országos bajnok magyar játékos a csoportmérkőzések során máltai, portugál, angol és kameruni ellenfelét is könnyedén győzte le, így csoportelsőként kvalifikálta magát az egyenes kieséses szakaszba. (A nyolc, egyaránt ötfős csoportból az első két helyezett jutott be a legjobb tizenhat közé.)országos bajnok magyar játékos a csoportmérkőzések során máltai, portugál, angol és kameruni ellenfelét is könnyedén győzte le, így csoportelsőként kvalifikálta magát az egyenes kieséses szakaszba. (A nyolc, egyaránt ötfős csoportból az első két helyezett jutott be a legjobb tizenhat közé.)

A nyolcaddöntőtől kezdve már két nyert szettig tartottak a küzdelmek. Sipos a görög Nikola Zsivanovics kiejtésével folytatta a napot, majd a japán Vassze Akinorit is megverte, aki eddig egyedüliként tudott szettet rabolni honfitársunktól.

Siposnak az elődöntőben a lengyel Adrian Duszak legyőzése sem okozott különösebb gondot, így bejutott a döntőbe, amelyben szombat délután, 17 órától a román színekben induló Szécsi Barnával csap össze. Aki még játszmát sem veszített a világbajnokságon, sőt 11 pontnál többet egy szetten belül senki sem nyert ellene.

A párosok versenyét szombaton rendezik meg, a mieinket a szintén országos bajnok Blázsovics Ádám, Bányik Csaba kettős képviseli. A magyar duó a csütörtöki sorsoláson az algériai, a belga, a spanyol és a malajziai párossal került azonos csoportba. A lebonyolítás hasonló, mint egyéniben, vagyis a csoportok első hét helyezettje jut be a legjobb 16 közé, onnantól pedig egyenes kieséses rendszerben folytatódik a torna.

2. TEQBALL-VILÁGBAJNOKSÁG, REIMS (FRANCIAORSZÁG)
Magyar érdekeltségű eredmények

E-csoport: Sipos Árpád–Matthew Caruana (máltai) 20:12, Sipos Árpád–Duarte Menezes (portugál) 20:5, Sipos Árpád–Ben Nuttall (angol) 20:5, Sipos Árpád–Laurent Mbassa (kameruni) 20:4
Nyolcaddöntő: Sipos Árpád–Nikola Zsivanovics (görög) 20:17, 20:13
Negyeddöntő: Sipos Árpád–Vassze Akinori (japán) 20:11, 18:20, 20:12
Elődöntő: Sipos Árpád–Adrian Duszak (lengyel) 20:5, 20:16
Döntő (szombat, 17.00): Sipos Árpád–Szécsi Barna (romániai)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik