Teke-vb: Méhész a sprint után érmes klasszikus egyéniben

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2018.05.25. 17:19
null
Méhész Anita megmentette a magyarok becsületét Kolozsváron
Csak Méhész Anita lesz érdekelve a klasszikus egyéni szombati elődöntőiben a kolozsvári teke-világbajnokságon, így az elmúlt idényben Marosvásárhelyen légióskodó versenyző az egyetlen magyar a vb-re nevezett tizenkettőből, aki majd éremmel utazhat haza.

Három férfi és két női versenyzőnk léphetett a dobódeszkákra a klasszikus egyéni (120 vegyes dobás) küzdelmeiben a kolozsvári világbajnokság pénteki napján, amikor is a nyolcaddöntőket rendezték meg. Sajnos négyük reményei gyorsan elszálltak.

Az egyébként jól dobó Kakuk Levente nem bírt a vb addigi legjobb eredményét, 698 fát elérő horvát Hrvoje Marinoviccsal; a csapat legfiatalabb tagja, a 29 éves Kozma Károly alig érte el a 600 fát, így nem lehetett esélye az extrán teljesítő macedón Bojan Vlakevszki ellen; a szülővárosában, Kolozsvárott magát otthon érző Fehér Zoltán pedig kis túlzással előre kitűzhette volna a fehér zászlót a világ legjobbja, a szerbiai Zavarkó Vilmos elleni meccs előtt...

A hölgyeknél az összetett egyéniben vezető Jaszmina Andjelkovics legyőzte Sass Editet, de Méhész Anita megmentette a magyarok becsületét. Előbb magabiztosan múlta felül a szerb Maja Djukicsot, majd a négy közé jutásért a nyolcaddöntőben fennálló világcsúcsnál (678) mindössze egy fával kevesebbet gurító Ana Jambrovic ellen lépett pályára. Úgy tetszik, szerencsét hoz neki a 647-es szám, mert miként Djukics, úgy Jambrovic ellen is ennyit gurított, de egészen más forgatókönyv szerint: a negyedik felvonást nemcsak szett-, hanem fahátrányban is kezdte, vagyis a győzelem érdekében mindenképpen több fát kellett ütnie vetélytársánál.

És többet is ütött!

Ezzel a sprintben két nappal korábban bronzérmet szerző Méhész már biztosan dobogós, ám hogy fényesedik-e az érem, a szombati elődöntőben derül ki. Nem lesz könnyű dolga, hiszen a világrekorder és címvédő horvát Ines Maricic lesz az ellenfele.

Végszóként egy szomorú megállapítás: a magyar férfiak először nem szereztek érmet a 2006-tól önállósodott egyéni világbajnokságokon!

EGYÉNI TEKE-VILÁGBAJNOKSÁG, KOLOZSVÁR
Klasszikus egyéni (120 vegyes dobás). Férfiak. nyolcaddöntő: Marinovic (horvát)–Kakuk Levente 2:0 (szettarány: 3:1, faarány: 698:661), Vlakevszki (macedón)–Kozma Károly 2:0 (4:0, 680:604), Zavarkó (szerbiai)–Fehér Zoltán 2:0 (4:0, 687:615)
Nők. Nyolcaddöntő: Andjelkovics (szerb)–Sass Edit 2:0 (3:1, 607:609), Méhész Anita–Djukics (szerb) 2:0 (3:1, 647:573). Negyeddöntő: Méhész–Jambrovic (horvát) 2:0 (2:2, 647:625)
Az elődöntőket és döntőket szombaton rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik