Teke: két magyar aranyérem a nemzetközi kupákban

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2017.10.08. 19:27
Ahogy október elején tekében lenni szokott, három nemzetközi kupasorozatban is győztest hirdettek. A Zalaegerszegi TK és az Ipartechnika-Győr révén a férfi világkupában és a női NBC-kupában is magyar klub diadalmaskodott.

A világkupában, az Európa-kupában és az NBC-kupában összesen nyolc klub képviselte a magyar színeket a mögöttünk hagyott hétvégén, és szép sikert aratott a bajnoki trónról a Szegedet három év után a tavasszal letaszító Zalaegerszegi TK férfiegyüttese. Története során először megnyerte a világkupát, ráadásul a fináléban a Bajnokok Ligája-címvédő német Zerbstet győzte le 5:3-ra a csehországi Blanskóban. Zalaegerszegi TK férfiegyüttese. Története során először megnyerte a világkupát, ráadásul a fináléban a Bajnokok Ligája-címvédő német Zerbstet győzte le 5:3-ra a csehországi Blanskóban.

A harmadik számú sorozatban, a Münchenben rendezett női NBC-kupában az Ipartechnika-Győr is történelmi tettet hajtott végre, hiszen gyakorlatilag újoncként mérette meg magát a nemzetközi porondon, és mindjárt nyert is. A fináléban a horvát Istra Porec hajolt meg előtte (5:3).

A női világkupában a Rákoshegyi VSE, az NBC-kupában a férfiaknál a címvédő Répcelaki SE és a Győr-Szol, a nőknél a Balatoni Vasas sem tudott a négy közé férkőzni a selejtezőből, így lemaradtak az elődöntőről. A férfi és női Európa-kupában a Szegedi TE, illetve a ZTE-ZÁÉV is a harmadik helyet szerezte meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik