Szörf: Gádorfalvi az 51. helyen áll a világbajnokságon

Vágólapra másolva!
2019.09.26. 19:05
Gádorfalvi Áron az Arany-csoport első három futama után az 51. helyen áll az olaszországi Torboléban zajló olimpiai kvalifikációs szörf-világbajnokságon.

A verseny eredményközlője szerint a hatszoros olimpikon magyar szörfös a csütörtöki versenynapon 50., 41. és 41. helyezést ért el, összesen 240 ponttal áll, összetettbeli pozíciója nem változott az egy nappal korábbihoz képest.

A vb-n a férfiaknál nyolc ötkarikás indulási jog talál gazdára, de azok az országok, amelyek már a tavalyi világbajnokságon kivívták a tokiói szereplés jogát – a japánok, mint házigazdák mellett a hollandok, a franciák, a britek, a lengyelek, az olaszok, a görögök, a kínaiak, a spanyolok, az izraeliek és a norvégok –, nem szerezhetnek most kvótát.

Gádorfalvi a többi nemzet közötti rangsorban jelenleg kilencedik, az utolsó, még kvótát érő helyen álló cseh Karel Lavickyvel (233.0) szemben hét helyezési pont a hátránya.

A mezőny másik magyarja, Sánta Bence 271 ponttal a 90. helyen áll.

A nőknél Cholnoky Sára már azzal kivívta az olimpia szereplést, hogy szerdán bejutott az Arany-csoportba: ott a mostani vb-n a legjobbak közé hét olyan ország szörfösei kerültek be – köztük Cholnoky –, amely még nem rendelkezik kvalifikációval, a Garda-tavon pedig kilenc kvóta talál gazdára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik