Szörf: elkezdődött a raceboard-vb Balatonföldváron

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2022.05.23. 19:28
null
Elkezdődött a raceboard-vb Balatonföldváron (Fotó: Magyar Szörf Szövetség/Szabó-Jilek Ádám)
A nyitóünnepséggel hivatalosan is elkezdődött a raceboard-világbajnokság Balatonföldváron, amelyen 12 ország 60 versenyzője méreti meg magát.


Már hétfő délelőtt megtelt élettel a Spartacus Vitorlás Egylet balatonföldvári kikötője. Előkerültek a szörfdeszkák és a vitorlák – a versenyzők elkezdték előkészíteni a felszerelést az előttük álló, várhatóan szeles és eseménydús napokra. Ezután túlestek a kötelező adminisztráción, a nevezésen, úgyhogy nem maradt más hátra, mint kimenni vízre, és egy kicsit hangolódni az késő délutáni nyitóünnepségre.

Addigra már mindenki csapatruházatba öltözött, megadva a módját a megnyitónak, amelyen Benedekffy Katalin énekelte a Himnuszt, Turpinszky Gippert Béla előadta a Hazám, hazám! című dalt a Bánk bánból, majd pedig a HOP Hungary parkour-csapata nyűgözte le a nagyérdeműt gravitációt meghazudtoló extrém produkciójával.

Előbb Piotr Oleksiak, a raceboard osztályszövetség főtitkára köszönte meg a szervezők áldozatos munkáját, és kívánt jó szelet a mezőnynek a gyönyörű Balatonon, ezt követően Szalay Balázs, a Magyar Szörf Szövetség elnöke mondta el, hogy kilenc magyar versenyzőnek szurkolhatunk az előttünk álló öt napon. Közülük Sánta Bence a 2017-es balatonfüredi Európa-bajnokságon szerzett ezüstje után most is éremre hajt, míg Utassy Loránd szövetségi kapitány az U23-as mezőnyből Morvai Bálintot várja dobogóra.

Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség képviseletében köszöntötte a mezőnyt, amelynek tagjai szemmel láthatóan már alig várják, hogy kedden elkezdődjenek a valódi küzdelmek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik