Sznúker-vb: túl gyorsan nyert, így többet pihenhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.29. 23:09
null
John Higgins könnyedén elintézte Jack Lisowskit (Fotó: AFP)
Három százas bréket is lökve, rendkívül könnyedén győzte le John Higgins Jack Lisowskit (13–1) a sheffieldi Crucible Színházban zajló sznúker-világbajnokság második fordulójában.

 

A négyszeres világbajnok Higgins – aki karrierje során 14. alkalommal jutott negyeddöntőbe a Crucible-ben – meglökte a világbajnokság eddigi legnagyobb brékjét (146), ami egyébként a vb történetében eddig három játékosnak sikerült. A maximális brékhez (147) sem sok hiányzott neki, de egy nehéz piros golyó belökése után csak a rózsával tudta folytatni, ezért maradt le a 147-ről.

Ennek ellenére tökéletesen elégedett lehet saját teljesítményével, a mérkőzést a második szakaszban befejezte Lisowski ellen, így több pihenője lesz, hiszen hétfőn nem kell asztalhoz állnia. Lisowski lehetett volna egyébként a második játékos a vb történetében, aki 0-ra kap ki egy meccsen, az eddigi egyetlen ilyet John Parrott vitte véghez Eddie Charlton ellen (10–0) 1992-ben.

„Együttéreztem egy kicsit Jackkel. A legrosszabb érzés az ilyen szenvedés a legrosszabb helyszínen. Minél keményebben próbálkozol, annál rosszabb lesz. Tudom, min ment keresztül – mondta a meccs után John Higgins a BBC-nek, aki kitért arra a bizonyos 146-os brékre is. – Kicsit csalódott voltam, hogy nem sikerült megfelelően pozícionálnom. Tudtam, hogy 145 volt az eddigi legmagasabb. A tízezer font rengeteg pénz, boldog lennék, ha hozzám kerülne."

Higgins a legjobb nyolc között a Ricky Walden–Judd Trump találkozó győztesével meccsel, amely 8–8-ra áll két szakasz után.

SZNÚKER-VB 2018, SHEFFIELD
A 2. forduló párosítása és végeredményei (ágrajz szerint)

Joe Perry (angol)–Mark Allen (északír, 16.) 8–13
Kyren Wilson (angol, 9.)–Jamie Jones (walesi) 13–5
John Higgins (skót, 5.)–Jack Lisowski (angol) 13–1
Ricky Walden (angol)–Judd Trump (angol, 4.)
Ting Csün-huj (kínai, 3.)–Anthony McGill (skót, 14.)
Lju Hao-tien (kínai)–Barry Hawkins (angol, 6.) 10–13
Mark Williams (walesi, 7.)–Robert Milkins (angol)
Ali Carter (angol, 15.)–Ronnie O'Sullivan (angol, 2.) 13–9

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik