Sznúker-vb: Ting Csün-huj kiejtette Ronnie O’Sullivant

Vágólapra másolva!
2017.04.26. 19:10
null
A hatalmas küzdelem végén… (Fotó: AFP)
A negyeddöntőben véget ért Ronnie O’Sullivan szereplése a sznúker-világbajnokságon Sheffieldben. Az ötszörös világbajnok angol klasszist a kínai Ting Csün-huj (angolul Ding Junhui) győzte le 13:10-re.

Ting Csün-huj 10:6-os előnyről várhatta a szerda délutáni folytatást. O’Sullivan nagyot küzdött, az egyik frémben meglökte a torna eddigi legmagasabb, 146-os brékjét, de hiába adott bele mindent, a kínai ma jobb volt.

Érdemes megnézni, hogyan ölelték át egymást a meccs végén


 

„Fantasztikus meccs volt, és jó érzés, hogy részese lehettem – mondta O’Sullivan. – Igazán élveztem. Sokkal inkább elveszítek egy jó meccset, mint megnyerni egy borzalmasat. Ting Csün-huj rendkívüli fickó, nagyon rendes, egyetlen rossz porcikája sincs. Nagyon meg akarja nyerni a világbajnokságot. Jó helyen van, és én a legjobbakat kívántam neki.”

Tovább emelkedik a pénzdíj
A 2018-as világbajnokság összdíjazása 1.968 millió font (722.5 millió forint) lesz, ebből a győztes 425 ezer fontot kap (156 millió forint) – jelentette be Barry Hearn a World Snooker elnöke. Hearn további célja, hogy 2019-re a díjazás elérje a 2.25 millió fontot (826 millió forint), a leendő világbajnok pedig 500 ezer fontot (183.5 millió forint) vigyen haza. A mostani vb-n az összdíjazás 1.75 millió font (642.5 millió forint) a győztes 375 ezer fontot kap (136.6 millió forint).

„Az elsőtől az utolsó frémig megtartottam a jó formámat, így nyomás alá helyeztem Ronnie-t – értékelt Ting Csün-huj. – A mérlegem nem túl jó ellene, de amikor esélyem volt, akkor jól sznúkereztem. Most nem játszott a legjobb tudása szerint, de még mindig nagyon magas szinten nyomja. Ronnie azt mondta, hogy más, erősebb játékos lett belőlem. Köszönöm neki. Ahhoz, hogy őt legyőzd, keményen kell dolgoznod. Megnőtt az önbizalmam.”

Ting Csün-hujra még O’Sullivannél is nehezebb ellenfél vár a világelső és címvédő Mark Selby személyében, tehát az elődöntő egyik meccsén megismétlődik a tavalyi vb döntőjének párharca.

A jövő másik nagy bajnokának tartott Kyren Wilsonnak már cseppent sem ment ennyire jól: a négyszeres vb-első skót John Higgins a legszebb napjait idézően játszott és nyert 13:6-ra.

SZNÚKER-VILÁGBAJNOKSÁG, SHEFFIELD
NEGYEDDÖNTŐ

Selby (angol, 1.)–Fu (hongkongi, 8.) 13:3
Ting Csün-huj (kínai, 4.)–O'Sullivan (angol, 12.) 13:10
Higgins (skót, 6.)–K. Wilson (angol, 14.) 13:6
Hawkins (angol, 7.)–Maguire (skót) 13:9
ELŐDŐNTŐ
Selby (angol, 1.)–Ting Csün-huj (kínai, 4.)
Higgins (skót, 6.)–Hawkins (angol, 7.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik